Kozmo izdvajanjem iz Konzuma spreman za prodaju

23

kozmo1U tijeku je postupak dokapitalizacije Kozma u iznosu od 35 milijuna kuna, a špekulira se da je to znak da je Konzum u stvari spreman prodati lanac drogerija

Izgleda da je Ivica Todorić nakon što je ranije ove godine prodao Mlinar i crnogorsku Štampu, spreman prodati i lanac drogerija Kozmo.

Prema priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi Konzum je osnovao društvo Kozmo d.o.o. Temeljni kapital novoosnovanog društva je 20 tisuća kuna, a u tijeku je postupak dokapitalizacije unosom opreme u iznosu od 35 milijuna kuna. Špekulira se da je to znak da je Konzum u stvari spreman prodati Kozmo.

Iz Agrokora su za www.banka.hr samo šturo potvrdili da su “novu kompaniju registrirali jer je to ozbiljan i uspješan biznis kojim se mora samostalno upravljati”.

Već se neko vrijeme pojavljuju informacije kako će se Todorić odlučiti na prodaju kako bi povećao likvidnost s čijim održanjem, naravno neslužbeno, ima sve većih problema. Uz to navodno se i Kozmo nikako mogao natjecati s DM-om i njegovih 150 prodavaonica u Hrvatskoj.

Špekuliralo se i da je Drogerie Markt jedan od kupaca, no oni to nikada nisu potvrdili.

Prva Kozmo drogerija otvorena je u u polovicom 2005. u Zagrebu, a do danas je mreža proširena na 42  prodajna mjesta sa 242 zaposlena. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here