Nestlé: Pad prodaje 2,2 posto

21

Švicarska prehrambena kompanija zaradila je 53 milijarde eura od prodaje u prvih devet mjeseci, a padu tog prihoda pridonijela je i snaga franka

Nestlé, globalni prehrambeni div sa sjedištem u Švicarskoj, objavio je u četvrtak da je ostvario prihod od prodaje od 79,5 milijardi franaka (53 milijarde eura) u prvih devet mjeseci ove godine, uz pad od 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Peter Brabeck
Peter Brabeck

Jačanje franka u odnosu na većinu drugih valuta poput eura je smanjila rast prodaje za 5,2 baznih bodova, izjavila je kompanija u priopćenju.

Vrijednost eura u odnosu na franak pala je za prosječnih 6,1 posto u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na lani. Europska divizija hrane i pića Nestléa je ostvarila 45 posto svog prihoda u Europi u prošloj godini.
Organski rast prihoda od prodaje u prvih devet mjeseci je iznosio 3,6 posto, pri čemu pad prodaje bilježe jedino segment butilirane vode.

Izvršni direktor Nestléa, Paul Bulcke potvrdio je procjene za ubrzanje organskog rasta zahvaljujući povećanom obujmu prodaje za cijelu godinu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here