Šelebaj otpao, Josip Baotić novi direktor Peveca

28

josip-baoticZdravko Pevec objavio kako se sa Šelebajem nisu uspjeli dogovoriti, a novi predsjednik Uprave najavio otkaze

Zdravko Pevec predstavio je novog predsjednika uprave Josipa Baotića, iako je prije samo tjedna dana javnosti za istu funkciju predstavio Vladimira Šelebaja
Josip Baotić ima međunarodno iskustvo u poslovanju u Njemačkoj, među ostalim u Siemensu i IBM-u, i direktor je jedne savjetodavne tvrtke. Za sutra je novi predsjednik uprave Peveca najavio sastanak sa svim bankama, a druga zadaća mu je dogovor s dobavljačima.

Na indirektan način najavio je otpuštanja uz riječi da je u ovom trenutku ‘preoptimistično i neodgovorno tvrditi da ih neće biti jer sve reforme zahtijevaju oštre kirurške rezove’.

Dogovorena je šira uprava koja će imati tri do pet članova – uz Baotića, sada je imenovan samo još jedan član, sin Višnje i Zdravka Peveca, Danijel Pevec.

Zdravko Pevec novinarima je rekao da ne zna koliki će mu vlasnički udio  u tvrtki nakon svega ostati i da to ovisi o dogovoru s revizorskom tvrtkom KPMG te s dobavljačima i vjerovnicima.

Opovrgnuo da je sa Šelebajem potpisao ikakav sporazum, a na naše pitanje zašto je javnosti bio predstavio Šelebaja kao novog direktora, Pevec je rekao da ne zna što su u  tvrtki radili dok je on bio u inozemstvu. Kazao je da ono što mu je bilo predstavljeno u pisanom obliku nije bilo ono što je dogovarao sa Šelebajem.

Na novinarsko pitanje što ako se banke-vjerovnici ne slože sa imenovanjem Josipa Baotića, Pevec je rekao kako predsjednika uprave niti ne postavljaju banke, nego on kao vlasnik i dojučerašnji predsjednik uprave, jer ‘to stoji u planu’.

‘Kad sam vidio da će Pevec radije dati život nego otići u stečaj, shvatio sam da se radi o tvrtki koja je u problemima, i da se ne radi o muljatorima,’ objasnio je Baotć zašto je prihvatio vođenje posrnule bjelovarske kompanije.

Priče o tome gdje su se susreli Pevec i Botić ne podudaraju se. Pevec je novinarima kazao kako je Baotića vidio na televiziji i bio na njegovoj prezentaciji, te da su se sreli pred nekoliko sati pa čak niti nema broj njegova mobitela.

Suprotno tome, Baotić tvrdi da su se upoznali prije pet-šest godina, i da je bilo kontakata zadnjih mjeseci da im pomogne, budući da se njegova tvrtka Intercon bavi pripremama i savjetovanjem menadžera, za provedbu restrukturiranja.

Za obitelj Pevec kazao je da suprotno tome što izvještavaju mediji ‘skloni prepustiti dio vlasništva i upravljanja, kao da se rastaju sa djetetom koje je sazrelo da samo krene.’

I Baotić i Pevec su ustrajali u mišljenju kako do stečaja ipak neće doći, ‘jer bi to bio krah za firmu i dobavljače, što ne želi niti država niti banke’.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here