Ornel – u potrazi za novim i izazovnim mirisima

115

ornel-ftdU kategoriji oplemenjivača, Saponijin brand Ornel zadnjih je godina osvajao potrošače izuzetno atraktivno koncipiranim linijama kao što su Lifestyle, Wellness, Aphrodisiac i posljednji u nizu Fashion. Svaka od njih imala je svoju mirisnu priču kojom je gradila put prema osvajanju liderske pozicije i tržišnog učešća od preko 30%.

Iako je osnovna funkcija oplemenjivača omekšavanje rublja, u Saponiji ga doslovno oplemenjuju. S Ornelom je rublje mekano, neutraliziran je statički elektricitet, a rublje se lakše glača i manje gužva. Ipak, najviše se pažnje posvećuje razvoju mirisa pa je tako težnja potrošača za novim, izazovnim i još dugotrajnijim mirisima stalan fokus razvojnih i marketinških aktivnosti Saponije.

Nova linija oplemenjivača, zajednički nazvana Fashion inspirirana je najpoznatijim modnim revijama i gradovima koji su postali sinonim za modna zbivanja.Orneli Fashion (Milano, New York, Paris, London) u potpunosti su usmjereni mlađoj ciljnoj skupini koja posebno njeguje svoj životni stil i spremna je prihvatiti izazov koji joj pružaju novi mirisi. Novom linijom Ornel Fashion želimo posebno naglasiti inkapsulirani miris . Osnovni benefit je u postupnom oslobađanju mirisa na odjeći (pucanjem kapsula). Na taj način je rublje duže vremena mirisno pa čak i ako rublje stoji u ormaru, poručuje Tihana Kostenko Brand Manager za Ornel.

Stalno ulaganje u kvalitetu te nove mirisne varijante rezultiralo je s trenutačno 12 mirisnih varijanti koncentriranih oplemenjivača ( Calming, Violet, Babysoft, Chocolate & Vanilla, Jasmine & Cotton, Ylang Ylang & Silk, Passion , Mystery, Paris, London, New York i Milano ) te s jednom varijantom nekoncentriranog oplemenjivača (Meksi). Tako široka paleta mirisnih varijanti omogućuje potrošačima izbor prema vlastitom ukusu kao i promjene tipova mirisa unutar branda Ornel. Ipak, još uvijek su najprodavanije varijante Calming, Violet i Babysoft, a u ozbiljnoj konkurenciji su Ornel Milano i New York, dodaje Kostenko. Uz nove varijante linije „Fashion“ koje sve više osvajaju potrošače teško je reći koji je Ornel favorit. Zato i preporučujemo, naročito u manjim objektima, više lica različitih varijanti koncentriranog Ornela kako bi kupcima osigurali što širi izbor.

Od kad smo u Saponiji , pored pakiranja od 1L, uveli pakiranje od 2 litre ono zauzima jednako važno mjesto u strukturi prodaje što je ujedno i znak povjerenja potrošača i trgovaca.

Uz kvalitetu proizvoda, jednako važan element je i izgled ambalaže, o čemu u Saponiji vodimo računa te je svaka linija Ornela jedna zaokružena priča u kojoj su ukomponirani emotivni i funkcionalni elementi.

Često na tržište plasiramo i razne varijante promotivnih pakiranja kojima potrošačima nastojimo omogućiti da po promotivnoj cijeni (npr. 2+1 gratis) kupe više različitih mirisnih varijanti ili da sudjeluju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne nagrade.

Obzirom da je Ornel brand koji se stalno nadograđuje i na kojem je kontinuirano angažiran naš Razvojni Institut i Brand Marketing noviteti su naš imperativ i preduvjet rasta tržišnog učešća, zaključuju iz Saponije.

2 COMMENTS

  1. Omeksivac Ornel Calming je najlepsi omeksivac koji sam probala i od sad koristim samo njega ali kod nas u srbiji ga je tesko naci zato vas molim da ga sto vise saljete nasim dobavljacima.

  2. Sve cestitke za brend ORNEL koji je poznat vec duzi niz godina, ali mi nije jasno zasto se u Srbiji vise ne moze naci PARIS, iz kolekcioje FASHION???Njega sam iskljucivo kuppovala i sad mi je zao sto ne mogu nigde vise da ga nadjem, pa ni nu MERCATOR objektima nigde u Srbiji!!Ostalih iz te kolekcije ima, ali mi se ne svidjaju, pa vas molim da, kao i prethodna gospodja, saljete nasim dobavljacima i njega, jer bih ja sigurno uzela nekoliko litara, pravila zalihe, strahujuci da opet ne nestane.. Pozdrav iz Cacka.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here