U Agrokoru tvrde da ne prodaju Kozmo

23

Nagađanja o tome da je vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić odlučio prodati drogerijski lanac Kozmo, samo je dodatno ‘podgrijala’ vijest koja je prošloga tjedna objavljena na Zagrebačkoj burzi.

kozmo2Uprava Konzuma, najvećeg domaćeg trgovačkog lanca sa više od 12 milijardi kuna prihoda, odlučila je iz svog poslovanja izdvojiti lanac drogerija Kozmo. Tako je objavljeno da je osnovana zasebna tvrtka Kozmo d.o.o., čiji temeljni kapital iznosi 20 tisuća kuna, s tim da je u tijeku postupak povećanja temeljnog kapitala društva unosom opreme u iznosu od 34,9 milijuna kuna.

Neslužbeno se može doznati da su u Agrokoru još od proljeća angažirani konzultantni koji trebaju procjeniti što i kako dalje sa Kozmom, kojeg je žestoki konkurent DM najblaže rečeno potukao do koljena.

Iako je jedna od opcija i prodaja, u Agrokoru to opovrgavaju.

»Istina je da smo osnovali novu komapniju i registrirali ju kao tvrtku Kozmo d.o.o. jer je to ozbiljan i uspješan biznis kojim se mora samostalno upravljati», kratko su nam poručili iz Agrokora.

Prva Kozmo drogerija otvorena je u srpnju 2005. godine a do danas mreža je proširena na 42 prodajna mjesta ukupne površine 4.690 metara četvornih. Kozmo je polovicom listopada imao 242 radnika.

Iako u Agrokoru tvrde da Kozmo ostvaruje dobre rezultate, konkretnije pokazatelje o poslovanju nismo uspjeli doznati.(Novi List)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here