U Zagrebu otvoren elitni trgovački centar Cascade

93

cascadeRiječ je o investiciji vrijednoj oko 50 milijuna eura.

U Tkalčićevoj ulici danas je za sve posjetitelje otvoren trgovački centar Cascade, okarakteriziran kao najekskluzivnije mjesto za shopping u Zagrebu. Ime je dobio po kaskadnom izgledu stuba koje spajaju Tkalčićevu ulicu s gornjim gradom, a bit će mjesto ekskluzivnih brandova.

– Želimo da Cascade postane sinonim za ugodnu i elegantnu trgovinu. Ovo je centar za one koji žele nešto više, a iako je kriza sveprisutna mi smo saznanja da je u Zagrebu velika potražnja za skupim brandovima, kaže Anton Hopfgartner, izvršni direktor tvrtke European Property Management, koja je voditelj ovog projekta.

Za sve shoppingholičare dobra vijest je da od mnoštvo brandova koji se mogu naći u Cascadi novi su Christian Audigier, Hydrogen Jeans i Male stvari, a ima i ostali su provjereno dobri poput Furle, Roberta Cavallija, Chanellea i mnogih drugi.

Shopping kao šetnja rivom

Centar se prostire na 17.831 kvadratni metar, a investitor je austrijska tvrtka Illuminatio. Napravljen je u suradnji sa Crkvom, a arhitekt je prof. dr. Goran Rako i Radionica arhitekture.

– Drago mi je što su se investitori složili da ne radimo samo kutiju. Ovo je pravi lifestyle centar sa četiri terase. Osjećate se kao da ste na rivi, rekao je Rako.

Cascade je prepoznatljiv po terasastoj strukturi koja se sastoji od pet etaža. Od toga dvije etaže nalaze se pod zemljom i u njoj su smješteni garažni prostori. Ostale tri etaže iznad zemlje sadržaju trgovine, lokale za zakupce te prostore za ostale sadržaje kao što su višenamjenska dvorana, šetnice, uredi, gospodarski i servisni prostori.

Impresivni barovi
Trenutno je popunjeno 60 posto centra, a investitori daljnjem popunjavanju nakon što se pusti glas da je otvoreno.

– Osim trgovina moram istaknuti da je dizajn barova impresivan. Toliko su zanimljivi da mislimo iste takve otvoriti u New Yorku, kaže Hopfgartner.

Cascade pruža svjež i potpuno nov koncept hibridnog lifestyle trgovačkog centra, koji osim shoppinga nudi raznovrsne druge sadržaje za sve generacije. Osim prozračne strukture centra, Cascade ima i tzv. „zeleni krov“, na kojemu je napravljen park s drvećem i cvijećem, a koji prekriva niže etaže centra.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here