Zvijezda ostvarila 17,39 milijuna kuna dobiti

24

zvijezda-ulje1U istom lanjskom razdoblju tvrtka je ostvarila 5,4 milijuna kuna neto dobiti

Tvornica ulja Zvijezda, tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 17,39 milijuna kuna, što je znatno povećanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je dobit iznosila 5,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U tvrtki objašnjavaju kako su lani rušili staro skladište čija je neotpisana vrijednost iznosila 5,29 milijuna kuna što je utjecalo na prošlogodišnji rezultat. Kako u prvoj polovici ove godine nije bilo istih rashoda ovogodišnja dobit je veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ukupni prihodi Zvijezde u prvih su devet mjeseci iznosili 683,7 milijuna kuna i smanjeni su prema istom razdoblju lani za 5,9 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni 7,6 posto, na 663,9 milijuna kuna.

Smanjenje prihoda, stoji u izvješću, posljedica je nižih prodajnih cijena na domaćem tržištu, posebice jestivih ulja, dok se smanjenje rashoda tumači nižim cijenama sirovog ulja i tropskih uljarica uslijed čega su smanjeni materijalni troškovi.

Iz Zvijezde pritom ističu da je na domaćem tržištu ostvareno 86 posto prihoda od prodaje, a u izvozu, prvenstveno na tržišta BiH i Slovenije, 14 posto. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here