Fant mješavina za zapečeni grah

31

fant-mjesavina-za-zapeceni-grahLjubiteljima graha zapečeni grah je vrhunska poslastica. Mnogo je načina i kulinarskih nijansi na koje se priprema. Vrlo je važno odabrati dobar grah, ali dušu svakom jelu daju sastojci koji se pažljivo dodaju u malim količinama – začini.

Upravo stoga je Podravka za vas dugo i pažljivo istraživala, birala i kombinirala začine i povrće koje će od zapečenog graha učiniti jelo brze, jednostavne pripreme, a nezaboravnog okusa. Kao prilog možete poslužiti kuhane ili pečene kobasice.

Fant mješavina za zapečeni grah postat će najomiljeniji dodatak u vašoj kuhinji.

Sastojci: sušeni luk, pšenično brašno, kuhinjska sol, šećer, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, crvena začinska paprika, sušena mrkva, češnjak, bojilo (karamel), aroma, začini, hidrogenirana biljna mast, peršinov list. Može sadržavati jaja, mlijeko i celer u tragovima.

Način upotrebe: za 3 – 4 obroka dodajte 600 g kuhanog graha, 100 g mrkve, 100 g svježe crvene paprike, 60 g pancete ili suhog mesa, 4 žlice ulja.

Način pripreme: pancetu narežite na kockice i lagano popržite na ulju. Dodajte crvenu papriku i mrkvu narezanu na kockice te pirjajte tri minute. Fant otopite u 300 ml mlake vode, zalijte povrće i pancetu, dodajte kuhani grah, zakipite i presipajte u namašćenu posudu za pečenje. Pecite 20-ak minuta na temperaturi od 220 ºC.

Kako čuvati: čuvajte na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.

Rok trajanja: 12 mjeseci.

Proizvođač: Podravka, Koprivnica.
Besplatni telefon: 0800 08 08; www.podravka.com

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here