Florida bel planira milijun eura ulaganja u 2010.

23

Kompanija je prošli tjedan potpisala ugovor i s hrvatskom kompanijom Podravka za čiju će robnu marku pakirati proizvode od kikirikija, pistacija i sjemenke bundeve, koji će se prodavati u Hrvatskoj i u regiji

florida-belKompanija Florida bel iz Beograda, dio Delta holdinga koji se bavi obradom i pakiranjem jezgrastog i tropskog voća i žitarica, najavila je da će u 2010. godini u poslovanje uložiti oko milijun eura.

Kompanija iduće godine planira povećanje izvoza, proširenje proizvodnih kapaciteta, unaprjeđenje tehnologija, dalju automatizaciju proizvodnje i širenje asortimana proizvoda.

Generalni direktor Floride bel Slobodan Reljić najavio je da će u ovoj godini promet kompanije iznositi 13 milijuna eura, a plan je da u idućoj godini on iznosi 18 milijuna eura. Vrijednost izvoza u ovoj godini trebala bi biti milijun eura, a očekuje se da će on iduće godine biti udvostručen.

Proizvodi te kompanije već su prisutni na tržištima Slovenije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Albanije.

Kompanija je prošli tjedan potpisala ugovor i s hrvatskom kompanijom Podravka za čiju će robnu marku pakirati proizvode od kikirikija, pistacija i sjemenke bundeve, koji će se prodavati u Hrvatskoj i u regiji.

Florida bel osnovana je 1990. u Beogradu kao veleprodaja, a Delta je tu kompaniju kupila 2007. godine i izgradila tvornicu koja posjeduje standard kvalitete ISO 22000, što joj omogućuje izvoz na tržišta Europske unije i Rusije. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here