Henkel sa 70 posto višom dobiti u trećem tromjesečju

20

henkel_ftdNjemački div sektora roba široke potrošnje Henkel u srijedu je objavio da je u trećem tromjesečju povećao neto dobit za 70 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, na 172 milijuna eura

Prihodi Henkela u istom su razdoblju smanjeni za 7,3 posto na godišnjoj razini, na 3,49 milijardi eura, navodi se dalje u priopćenju. Operativna dobit uvećana je za 51,8 posto, na 290 milijuna eura.

Stope rasta prihoda u regiji istočne Europe dodatno su poboljšane u odnosu na prethodna dva tromjesečja, navodi se dalje u izvješću. U regiji Afrike i Bliskog Istoka Henkel je zabilježio rast organskih prihoda po jednoznamenkastim stopama, dok je slabiju izvedbu ostvario u zapadnoj Europi, uključujući matičnu Njemačku.

U regiji Europe, Afrike i Bliskog Istoka u trećem su tromjesečju Henkelovi ukupni organski prihodi blago smanjeni na godišnjoj razini, na 2,15 milijardi eura, te su činili 62 posto ukupnih prihoda kompanije.

Organski prihodi, odnosno oni koji ne uključuju akvizicije, prodaje ni oscilacije valutnih tečajeva, smanjeni su u regiji Sjeverne Amerike na godišnjoj razini za 7,8 posto, na 628 milijuna eura, ili 18 posto ukupnih prihoda.

Latinska Amerika s organskim prihodima od 209 milijuna eura, ili 2,7 posto većim na godišnjoj razini, Henkelu i dalje donosi šest posto ukupnih prihoda. Azijsko-pacifička regija zabilježila je pak pad prihoda od 3,7 posto, objavio je Henkel.

U četvrtom tromjesečju kompanija očekuje nastavak dobrog poslovanja u odjelu potrošačke robe i u dijelu poslovanja s tehnologijama ljepila, “ali na nešto nižim razinama u odnosu na prošlu godinu”, navodi se još u priopćenju Henkela. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here