Ljerka Krpina opozvana iz Uprave Badela 1862

95

badel-ftd2Nadzorni odbor Badela 1862 donio je odluku o opozivu odluke o imenovanju člana Uprave Ljerke Krpina zbog nesposobnosti za uredno obavljanje poslova i grube povrede dužnosti. S druge strane, Krpina kaže da su te optužbe potpuno neistinite i najavljuje podizanje sudske tužbe.

NO je, naime, utvrdio da je članica Krpina u svom radu počinila povrede dužnosti o očuvanju ugleda Društva te je ugrozila poslovanje Društva  svojim javnim istupanjem u kojima je iznosila niz netočnih podataka o poslovanju Društva i istupala protiv Uprave čija je i sama članica. Time je, stoji u prioćenju iz Badela 1862, ne samo nanijela štetu ugledu Društva nego je i doprinijela nepovjerenju poslovnih partnera u daljnju suradnju s Društvom.

– Moj jedini grijeh je to što nisam stala iza odluka Uprave koje smatram nezakonitim, a vezane su uz proteklu Glavnu skupštinu – kaže Krpina, dodajući da joj je savjest potpuno čista i da ona sigurno nije nanijela štetu Društvu. Krpina će zadovoljštinu potražiti na sudu, a zasada su joj ukinuta prava iz menadžerskog ugovora i premještena je na nižu funkciju. Nadzorni odbor je, obrazlažući svoju odluku, utvrdio da između ostalih članova Uprave i Ljerke Krpine, koja je u Upravu imenovana u ožujku ove godine, došlo do nemogućnosti njihove daljnje suradnje, a time i efikasnog djelovanja i rada Uprave društva.

Podsjetimo, u Badelu 1862 već neko vrijeme traje borba između predsjednika i Uprave Ante Perkovića i njemu bliskih ljudi te grupe malih dioničara, slovenskog KD fonda, a nakon prošle glavne skupštine, očito i HFP-a, s druge strane. Ante Perković se ipak uspio održati na čelu Badela nakon Glavne skupštine održane u listopadu iza koje će zasigurno uslijediti brojni sudski postupci. Naime, na Skupštini nisu mogli prisustvovati vlasnici skrbničkih računa, koji su nezadovoljni ovakvom odlukom najavili sudske tužbe protiv Perkovića. (Lider)

2 COMMENTS

  1. da, a šta je čudno da je smjenjena, pa do jučer bila s istim tim Perkovićem i ostalom skupinom u kolu, dok je trgovala POKLONJENIM dionicama-ma otkud joj nakon 3-4 godine staža u Badelu 16434 dionice, od kojih ni manje ni više nego 5000 proda samom Perkoviću….baš nešto ludo zabavno…koliko poklonjenih dionica dobi bilo koji radnik, koji ima više staža nego što je ona imala kad je dolepršala u Badel….pa ona veliki borac za pravdu i radnike….moš mislit…a da joj damo i priznanje………….pa je sada taj koji joj do sada bio dobar sada kao neprijatelj

  2. zanima me jel sve tužila, a koliko mislim i sebe bi trebala – neka prezentira od koga, kako i kojim novcem je kupila sve te dionice koje ima u svom vlasništvu – pa neka zajedno sa istim tim Perkovićem, Blažićkom i ostalom ekipom i dalje stane pred pogone i ljude u njima koji nisu dobili niti pokonjen “mirogojček”, a kamoli dionice i kozna šta sve nisu pokupili za sebe i svoje..

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here