Metro planira povećati prodaju vlastitih brandova s tri na šest milijardi eura

30

Metro Cash & Carrry predstavio je danas u Düsseldorfu novu strategiju vlastitih brandova namijenjenih potrebama profesionalnih kupaca. Umjesto nekoliko desetaka različitih privatnih robnih marki, Metro će u budućnosti imati samo šest vlastitih brandova koji će obuvaćati oko 4000 proizvoda.

Frans W. H. Muller
Frans W. H. Muller

– S našom novom strategijom vlastitih brandova usredotočili smo se u još većoj mjeri na posebne potrebe naših ključnih kupaca kao što su hoteli, ugostitelji, trgovci i uredi – kazao je Frans W. H. Muller, glavni izvršni direktor Metro Cash & Carry Internationala i član uprave Metro Grupe. Prodajne cijene vlastitih brandova bit će 10 do 20 posto niže od cijena sličnih proizvoda na tržištu, a u Metrou očekuju da će do 2012. godine udvostručiti udjel prodaje vlastitih brandova u ukupnim prihodima, odnosno povećati ga s današnjih 10 na 20 posto.- Preneseno na prihode, to znači da imamo u planu do 2012. godine povećati prodaju vlastitih brandova s tri na šest milijardi eura – objasnio je Thomas Rudelt, rukovoditelj menadžmenta korporativnih vlastitih brandova.

Glavni cilj lansiranja novih vlastitih brandova bio je stvoriti jasniju strukturu i bolju preglednost proizvoda za pojedine ciljane grupe. Tako su tri nova branda kreirana isključivo za tvrtke koje posluju u HoReCa segmentu, jedan je namijenjen malim trgovcima, jedan za tvrtke, odnosno urede, dok je jedan brand namijenjen svim profesionalnim kupcima. Šest novih brandova koji će se postepeno nadograđivati u svih 30 zemalja u kojima međunarodni veleprodajni lanac posluje su Aro (sastoji se od 700 najosnovnijih artikala za svakodnevne potrebe, s najnižim cijenama na tržištu), Fine Food (sastoji se od 700 prehrambenih artikala i kućnih potrepština namijenjenih malim trgovcima), Horeca Select (imat će 1500 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda namijenjenih ugostiteljima, primjerice začini, kuhinjska pomagala i sl.), H-line ( imat će 350 neprehrambenih artikala i potrepština za uporabu u hotelskim sobama, kupaonicama i restoranima), Rioba (obuhvatit ce 150 prehambenih i neprehrambenih artiakala namijenjenih barovima i kafićima, primjerice kava i kokteli) te Sigma (600 uredskih proizvoda). (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here