Otvoren novi Super Konzum u Vrbovcu

42

konzum-vrbovecInvesticija je vrijedna 105 milijuna kuna

Trgovački lanac Konzum otvorio je danas u Vrbovcu novi trgovački centar u sklopu kojeg se nalazi i nova prodavaonica Super Konzuma, a investicija je vrijedna više od 105 miljuna kuna.

Trgovački centar prostire se na više od 5.000 četvornih metara, u njemu će raditi više od 80 djelatnika, od čega 60 u Super Konzumu, rekao je predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez.

Ponovio je kako je ova godina za Konzum godina investicija u maloprodaju, veleprodaju, nove tehnologije i logistiku pa će ukupne ovogodišnje investicije iznositi oko milijardu kuna.

Knez u ovoj godini očekuju rast prometa Konzuma do pet posto. Promet će ove godine, što se tiče maloprodaje, biti blizu deset milijardi kuna, kazao je.

Osjeća se pad potrošnje, no Konzum je na vrijeme prepoznao situaciju na tržištu i vrlo rano počeo intenzivno ulagati u tržište i u kupce, rekao je Knez.

Ističe i da Konzum i koncern Agrokor imaju ambicije postati, osim vodeće regionalne tvrtke, vrlo uspješna internacionalna tvrtka.

Želimo učvrstiti poziciju u maloprodaji i proizvodnji u regiji, ali izaći i na svjetska tržišta, pratimo situaciju i čekamo svoju priliku, kazao je.

Na upit je li s tim povezan i plasman novih obveznica Agrokora, Knez je rekao kako je plasman obveznica u vezi s kompletnim restrukturiranjem finaciranja koncerna.

Želja nam je da imamo kvalitetan dugoročan način financiranja, a ta sredstva će se koristiti na najkvalitetniji način, istaknuo je.

Upitan o zainteresiranosti Konzuma za slovenski trgovački lanac Mercator, Knez je kazao kako znaju da se priprema ponuda paketa dionica tog trgovačkog lanca. Pratimo sve prilike koje se događaju u regiji, rekao je, ponavljajući kako Konzumu nije svejedno što se događa s najvećim partnerima i konkurentima u regiji.
Ponovio je i kako poseban tim intenzivno radi na projektu gradnje benzinskih postaja u sklopu Konzumovih trgovačkih centara, no nije mogao reći kada bi taj projekt mogao zaživjeti. Na tom projektu ima dosta priprema (dozvole, građenja, sigurnosne mjere) i postoji tim koji na tome intenzivno radi, rekao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić ističe kako je, s obzirom na trenutnu situaciju, zadovoljan otvaranjem objekata u kojima se otvaraju i nova radna mjesta.

Naglasio je da Vlada intenzivno radi na rješavanju problema nelikvidnosti, ponavljajući i najavu premijerke Jadranke Kosor kako bi do kraja godine Ina trebala podmiriti svoj dug državi.

U povodu otvorenja novog centra u Vrbovcu Konzum je dječjim vrtićima u tom gradu donirao 20 tisuća kuna te prigodne blagdanske poklone za djecu u tim vrtićima. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here