Pevec izgubio kredibilitet, dobavljači sami traže izlaz spasa

18

Ističu kako su prijedlozi koji su do sada dolazili od Peveca bili proturječni i nejasni

pevec1Bossiz, Mark2, Limex i partneri, ComTrade, Podravka, Tekstilpromet i CROIT čine inicijativni odbor više od 300 Pevecovih dobavljača, sve uvjerenijih kako će, ne uzmu li stvari u svoje ruke i hitno ne iznađu rješenja, Pevec grupa neizbježno u stečaj. Tada, kad se namire banke i država, za 1600 dobavljača, o kojima ovisi 20.000 radnih mjesta, vjerojatno neće ostati baš ništa.

– Mnogo je kvalitetnih ideja, sve su mogućnosti još otvorene, pa i ona da dobavljači postanu dioničari tvrtke ili pak da osnuju svog Peveca u kojemu će biti vjerovnici za svoja stara potraživanja – kazao je danas Ivan Pobi, direktor prodaje Limexa, ističući kako se još traži rješenje u kojemu će svi oštećeni s jedne te Pevec i KPMG s druge strane biti zadovoljni.

To što dobavljači sami traže najprihvatljivija rješenja kako bi se namirili u ovome je trenutku i najpametniji potez. Prijedlozi koji dolaze od Pevec grupe dosad su bili toliko proturječni i nejasni, pa će vjerodostojnost najnovijim potezima da se spasi najbolje dati oni sami.

Da je na početku godine, kada se već uveliko nagađalo da je u teškoćama, Zdravko Pevec počeo tražiti izlaz umjesto to prikrivati, police u Pevecu danas bi bile opet pune. Ovako pet poslije dvanaest još se traži strategija, a izgledno je i da dobavljači zatraže Pevecovo izuzeće iz NO-a tvrtke. (Večernji.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here