PIP ostvario rast prihoda od 21 posto

24

U trećem kvartalu vodeća pčelarska tvrtka zabilježila izvrsne poslovne rezultate – Izvoz porastao za 10,5 posto

pip-medTvrtka PIP je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila prihod od 19,7 milijuna kuna što je porast od 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Snažan rast prihoda rezultat je povećanja prodaje proizvoda iz temeljne djelatnosti na domaćem i stranim tržištima. Uz rast prihoda, u istom je razdoblju zabilježen i rast izvoza od 10,5 posto što je dodatna potvrda uspješnosti izvozne strategije. PIP je do sada svoje proizvode plasirao na tržištima Švicarske, Švedske, Italije, Austrije, Francuske, Bosne i Hercegovine te Njemačke, a planiraju se i daljnja proširenja plasmana na europskom tržištu.

U istom razdoblju rashodi tvrtke su porasli za 8 posto, a većinom uključuju troškove razvoja i proizvodnje gotovih proizvoda, troškove prodane robe te amortizaciju. Povećana amortizacija posljedica je ulaganja u nove tehnologije i modernu proizvodnu opremu koja će doprinijeti daljnjem unaprjeđenju kvalitete i inovativnosti, stoji u priopćenju ovog proizvođača.

Izvrsni rezultati u trećem kvartalu ostvareni su kontinuiranim ulaganjem u razvoj novih proizvoda koji pružaju veću dodanu vrijednost, te u marketinške aktivnosti. Sličan trend rasta očekuje se i do kraja poslovne godine čime PIP dodatno želi ojačati vodeću poziciju na domaćem tržištu. Dominantni tržišni udio osiguran je širokim asortimanom proizvoda od meda, uz stalno unaprjeđivanje i inovaciju. Uspješnost u poslovanju odrazila se i na broj zaposlenih koji je povećan s 45 na trenutnih 49, uz daljnje planove za povećanje broja radnika.

S ciljem pozicioniranja tvrtke kao regionalnog lidera na pčelarskom tržištu, PIP je u ovoj godini započeo i realizirao nekoliko značajnijih investicija kako bi nastavio s daljnjim regionalnim širenjem. U tijeku su završne pripreme za početak izgradnje proizvodnog pogona u poduzetničkoj zoni Pisarovina, ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna, a početkom godine realizirano je i preuzimanje većinskog udjela tvrtke APILAND u Vojvodini. Kapaciteta više od 2.000 tona pčelinjih proizvoda, novi pogon u Pisarovini bit će tehnološki i funkcionalno najmoderniji u ovom dijelu Europe, poručuju iz PIP-a.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here