Zagreb: Promet u trgovini na malo smanjen 14,7 posto

13

Najveći je pad pritom zabilježen u trgovini računala, perifernih jedinica i softvera, za 26,7 posto

maloprodaja1Promet od trgovine na malo u Zagrebu u rujnu bilježi rast od 12,2 posto u odnosu na kolovoz, dok je u prema prošlogodišnjem rujnu nominalno smanjen 14,7 posto, pokazuju podaci koje je objavio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada.

U razdoblju od siječnja do rujna ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine u Zagrebu je zabilježen pad prometa od trgovine na malo za 12,4 posto.

Statistički podaci po trgovačkim strukama pokazuju da je u rujnu u odnosu na kolovoz zabilježen nominalni pad prometa u pet trgovačkih struka.

Najveći je pad pritom zabilježen u trgovini računala, perifernih jedinica i softvera, za 26,7 posto. U trgovini motornih goriva i maziva, u kojima se ostvaruje 22,4 posto ukupnog prometa, u rujnu je prema kolovozu promet nominalno pao za 11,6 posto.

Rast prometa na mjesečnoj je razini zabilježen pak u 20 trgovačkih struka, a najviše je u rujnu u odnosu na kolovoz porastao promet u trgovini knjiga, za 179,4 posto.

U trgovini motornih vozila promet je nominalno povećan 38,2 posto, u trgovini tekstila, odjevnih predmeta, obući i kožnim proizvodima za 34,4 posto, u trgovini rabljenom robom za 30,5 posto itd. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here