Banke prodaju trećinu Mercatora

98

mercator-589U isto vrijeme mediji su objavili da su neki Mercatorovi radnici ovih dana dobili rješenja o polugodišnjem izvanrednom godišnjem odmoru, sa savjetom da počnu tražiti novi posao

Krajem prošlog tjedna osam banaka, vlasnica Mercatora, pozvalo je potencijalne investitore na podnošenje ponuda za kupnju njihovog udjela od ukupno 36 posto, prenosi slovenski Dnevnik.

Neobvezujuće ponude prikupljaju se do 8. veljače, a obvezujuće se očekuju do kraja travnja. Interes je pokazao i paradržavni fond Kapitalska družba (Kad) koji je navodno zainteresiran za 10-postotni udjel.

Banke su zadržale pravo da se u bilo koje vrijeme mogu povući iz konzorcija, koji koordiniraju konzultantska tvrtka Arkas i Nova Ljubljanska banka. Šest banaka – UniCredit, Gorenjska banka, Abanka Vipa, NKBM, Banka Koper i Hypo Alpe-Adria – angažirale su u studenome Arkas za savjetnika za prodaju 21 posto Mercatora. U međuvremenu se konzorciju pridružila i NLB, koja zastupa Banku Celje, s kojom zajedno ima 15 posto vlasništva tvrtke.

U isto vrijeme mediji su objavili da su neki Mercatorovi radnici ovih dana dobili rješenja o polugodišnjem izvanrednom godišnjem odmoru, sa savjetom da počnu tražiti novi posao.

Mercator je vijest o “prisilnom plaćenom godišnjem odmoru” potvrdio, s naglaskom da je riječ o 68 zaposlenika kojima su, uz obećanje da će ih za to vrijeme pokušati prerasporediti na druga radna mjesta, savjetovali da i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem.

Dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here