Direktor i prokurist Jadranske pivovare podnijeli ostavke, odluka o tvrtki 15. siječnja

82

jadranska-pivovara-ftd2Dvojac Udrih-Sučić, koji je do jučer vodio tvrtku, tražio je sjednicu Nadzornog odbora na kojoj je izabrano novo vodstvo kompanije

Direktor splitske Jadranske pivovare Tomaž Udrih i prokurist Marko Sučić podnijeli su ostavke na svoje funkcije. Novim direktorom na sjednici Nadzornog odbora Pivovarne Laško, održanoj u srijedu, imenovan je Nenad Buljan, dok novi prokurist nije izabran. Buljan se već istoga dana pojavio u tvornici i predstavio radnicima, no kako je kazao povjerenik sindikata PPDIV Goran Damjanović, “baš i ne ulijeva povjerenje”. Drugim riječima, Pivovarna Laško još nije odlučila što će učiniti s Jadranskom pivovarom.

Prodaja pivovare

“Nije nam dao jasnu sliku o tome što vlasnici iz Slovenije žele. Rekao je da je došao vidjeti kakva je situacija te da će na temelju toga Laško odlučiti što dalje”, ispričao je Damjanović za Poslovni dnevnik. Dodao je i kako je novi direktor najavio da će odluka biti donesena do 15. siječnja. “To nam je prekasno i samo produžuje agoniju. Ovih dana sindikat će se sastati s regionalnim povjerenikom i odlučiti koje mjere ćemo poduzeti”, ogorčen je Damjanović. Sučić i Udrih prošloga su tjedna vlasnicima pivovare, slovenskoj Pivovarni Laško, postavili ultimatum zahtijevajući održavanje sjednice Nadzornog odbora i donošenje konačne odluke o sudbini splitske pivovare. Ultimatum je bio isprovociran činjenicom da slovenski vlasnici već mjesecima ne govore svoje planove o budućnosti pivovare. Odluka o prodaji bila je navodno donesena u vrijeme dok je funkciju predsjednika Uprave obavljao Boško Šrot, no kada je njegovim odlaskom tu poziciju zauzeo Dušan Zorko, prodaja je “zapela”. Drama u Jadranskoj pivovari traje još od travnja kada su iz Laškog najavili prodaju pivovare jer se zbog loših poslovnih rezultata našla u blokadi. Premda je nekoliko tvrtki bilo zainteresirano za kupnju, iz Laškog su odlučili pokrenuti likvidaciju. Nezadovoljni radnici tada su zauzeli pogon i otjerali direktora. U lipnju je ipak donesena odluka o nastavku proizvodnje, no većina radnika od tada je prihvatila otpremnine i napustila tvrtku.

Ključ u bravu
Šezdesetak preostalih radnika već mjesecima proživljava pravu agoniju ne znajući hoće li Slovenci prodati tvornicu, staviti ključ u bravu ili nastaviti proizvodnju. Na sjednici Nadzornog odbora u srijedu nisu bili ni Tomaž Udrih ni Marko Sučić. Kako je bivši direktor Udrih kazao za Poslovni dnevnik, ostavku je podnio iz osobnih razloga. Predsjednik Nadzornog odbora Pivovarne Laško Tone Turnšek odbio je dati izjavu. (Poslovni.hr)

Šutnja u Sloveniji

Ostavka iz osobnih razloga
Na sjednici NO nisu bili sada već bivši direktor Jadranske pivovare Tomaž Udrih kao ni prokurist Marko Sučić. Kako je Udrih kazao, ostavku je podnio iz osobnih razloga. Priopćenja nije bilo.

Najavljeno restrukturiranje
“Prerano mi je govoriti o daljnjim koracima, jer sam tek imenovan na mjesto direktora. Moram se prije svega detaljno upoznati sa stanjem i moj prvi zadatak je izrada plana restrukturiranja, nakon čega ću moći govoriti o budućim planovima“, izjavio je Nenad Buljan, bivši direktor Bobisa i Mirne.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here