Dukat: Organizacijske promjene unutar grupe

93

Sa 1. siječnjem 2010. godine na snagu stupa nova organizacija Lactalis grupe koja je uvjetovala određene organizacijske promjene unutar Dukat grupe i regije JI Europe kojom upravlja Dukat d.d., navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Mato Zadro, uz dosadašnju funkciju predsjednika Uprave Dukat grupe, preuzima i dodatnu funkciju člana Izvršnog odbora Lactalis grupe te odgovornost za regiju JI Europe, Bliski Istok i sjevernu Afriku te izvozne aktivnosti na tržištima Azije i Afrike.

Alen Fontana, Alenka Malenica, Mato Zadro
Alen Fontana, Alenka Malenica, Mato Zadro

Nova organizacija Lactalis grupe uvjetovala je jačanje fokusa na upravljanje svakim pojedinim tržištem unutar regije JI Europe. U skladu s time Alen Fontana, član Uprave Dukat grupe za prodaju i logistiku, od 1. siječnja 2010. preuzima i dodatnu funkciju generalnog direktora Dukata u Hrvatskoj te odgovornost za organizaciju i poslovanje Dukata u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Također se navodi da je Dukat centar Lactalisova poslovanja u regiji JI Europe i funkcionira kao matica za upravljanje poduzećima Dukat grupe u regiji. To podrazumijeva lokalnu organizaciju Dukata u Hrvatskoj te njegovu regionalnu ulogu u upravljanju i konsolidaciji rezultata poslovanja povezanih poduzeća.

Alenka Malenica, članica Uprave za financije i administraciju, odgovorna je za organizaciju i poslovanje funkcija podrške unutar Dukat grupe, Zoran Škevin, član Uprave za Opskrbu proizvoda, odgovoran je za industrijsko poslovanje u Dukat grupi, dodaje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here