EBRD odobrio 41,1 mil. eura za osječki Avenue Mall

227

avenue-mall-osijek-ftd2Europska banka za obnovu i razvoj u utorak je odobrila financiranje osječkog shopping centra kojeg gradi poznati srednjoeuropski developer Globe Trade Centre

Srednjoeuropska kompanija za razvoj nekretnina Globe Trade Centre u ponedjeljak je od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dobila odobrenje za financiranje projekta Avenue Mall Osijek u iznosu od 41,1 milijuna eura. Financijski paket sastoji se od 34,4 milijuna eura kredita dok je s preostalim iznosom EBRD ušla u vlasničku strukturu tvrtke “GTC nekretnine istok” koja gradi Avenue Mall u Slavoniji, priopćeno je iz GTC-a.

“Centar će biti 31,6 posto energetski učinkovitiji nego što to zahtjevaju hrvatski propisi i kao takav će biti dobar primjer u regiji. S GTC-om već niz godina imamo kvalitetan partnerski odnos”, izjavila je Michelle Small, predstavnica EBRD-a koja je s direktoricom banke za Hrvatsku Charlotte Ruhe ovom prigodom posjetila zagrebački GTC.

Direktor projekta Avenue Mall Osijek Siniša Slijepčević naveo je kako GTC trenutačno gradi 1,5 milijuna četvornih metara uredskog, stambenog i maloprodajnog prostora u 40 projekata u srednjoj i istočnoj Europi.

Avenue Mall Osijek se nalazi na zapadnom ulazu u grad, gdje će se na 27.000 četvornih metara iznajmljive površine u ponudi naći više od 80 trgovina. Centru gravitira oko 340.000 tisuća potencijalnih kupaca iz Slavonije i Baranje, navodi se u priopćenju GTC-a.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here