Index: Mercator preuzima Getro

50

getro-sinjPotpisivanje ugovora o preuzimanju Getroa trebalo bi uslijediti ovog tjedna, a za sada se kriju detalji cijelog posla, piše Index.hr

Sve je izglednije preuzimanje Getroa od strane slovenskog Mercatora, a čini se kako su posljednji detalji dogovoreni proteklog vikenda i to na sastanku uprave Getroa i Mercatora, piše portal Index.hr. Navodno bi potpisivanje ugovora trebalo uslijediti ovog tjedna, a za sada se kriju detalji cijelog posla.

U Getrou nisu htjeli ni opovrgnuti ni potvrditi informaciju, dok su iz Zagrebačke banke, koja je savjetnik trgovačkog lanca Getro, odgovorili kako će javnost o svemu biti obaviještena sljedećih dana.
“Kao savjetnik dioničkog društva Getro, Zagrebačka banka u ovom trenutku može samo odgovoriti da će o svim konačnim ishodima vezanim uz proces razmatranja strateških opcija poduzetih od strane tvrtke Getro, javnost biti pravodobno obaviještena”, službeni je odgovor iz Zagrebačke banke za Index.hr.

Vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić, prema pisanju portala, već duže vrijeme pregovara s mnogim trgovačkim kućama o prodaji svog lanca, a navodno je izlicitirao cijenu od 100 milijuna eura što su mnogi ocijenili kao izuzetno visoku s obzirom na krizu. Prema posljednjim neslužbenim informacijama Mercator će preuzeti biznis, robu, zaposlene i skladišta, dok bi Gucić zadržao nekretnine za sebe, no više će se znati sljedećih dana.

S druge pak strane u dijelu menadžmenta Getroa raste sumnja u ovakav posao, odnosno u pravi razlog prodaje, jer poslovno gledajući razlozi za ovu kupnju nisu u potpunosti jasni zbog činjenice da se radi o dva lanca potpuno različitog poslovnog koncepta. Isto tako u većini slučajeva trgovački objekti ova dva lanca nalaze se u neposrednoj blizini.

Isto tako sumnju budi i činjenica kako je prije manje od godinu dana Hrvoje Štorga imenovan novim predsjednikom Uprave Mercatora Hrvatske, koji je došao s mjesta potpredsjednika Uprave trgovačkog lanca Getro, zaključuje Index.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here