Miroslav Vitković imenovan predsjednikom uprave Podravke

68

Točno dva mjeseca nakon što je uhićen predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak Nadzorni odbor podravke pod predsjedanjem LjubeJurčića ustvrdio je da je takvo stanje neodrživo i iz formalnih razloga imenovao predsjednikom Uprave dosadašnjeg zamjenika Šestaku Miroslava Vitkovića.

Miroslav Vitković
Miroslav Vitković

Naime, u Podravci su ustvrdili da na trgovačkom sudu moraju imati registriranog predsjednika Uprave te je vitković dobio potporu većine članova NO-a. Na pitanje novinara je li Vitković imenovan jednoglasno Jurčić nije odgovorio već je samo odvarati: “Pa već znate” čime je potvrdio neslužbena saznanja da Vitković nije dobio potporu cijelog Nadzornog odora.

Jurčić je inače naglasio da je NO usvojio poslovni plan za narednu godinu u kojem stoji da Podravka očekuje rast prihoda između 1,6 i 2 posto. Osim toga Uprava namjerava do studenog odgoditi otplatu svih obveza koje prispjevaju, a Skupština dioničara će se održati u veljači.

U Podravci još nisu uspijeli razriješiti razloge zašto je na račun u OTP-u položeno 45 milijuna kuna, koje se u Podravkinim knjigama knjiže kao depozit. Prijetnje iz OTP-a da će se za kredit dat Fini naplatiti prisilnom prodajom 10,6 posto Podravke Jurčića ne impresioniraju, a tumačenja da će razliku između tržišne cijene dionica i vrijednosti kredita koji OTP želi naplatiti morati platiti Podravka Jučić odbacuje i tvrda da nema ugovora kojim bi se Podravka obvezala na tako nešto.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here