Na Badnjak konačna odluka o stečaju Peveca

46

pevec-ftd6Zdravko Pevec je ponudio kopiju ugovora vrijednog 300 milijuna eura koliko je navodni austrijski ulagač spreman uložiti u njegovu tvrtku

Odluka o pokretanju stečajnog postupka ili povlačenju prijedloga za stečaj tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar trebala bi biti donesena za tri dana, saznaje se nakon održanog ročišta na bjelovarskom Trgovačkom sudu o stečajnom postupku za tu tvrtku koja objedinjuje šest trgovačkih centara sa 428 zaposlenih.

Nakon ročišta privremeni stečajni upravitelj Darko Šket istaknuo je da je Zdravko Pevec u ponedjeljak rekao da ima strateškog ulagača i donio je kopiju ugovora o ulaganju prema kojemu proizlazi da bi ulagač mogao uplatiti 300 milijuna eura.

Dodao je da je sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt sukladno Stečajnom zakonu dala je rok od tri dana u kojemu se treba dostaviti vjerodostojna izjava ulagača o pristupanju dugu ovjerenu od javnog bilježnika, ali i bankovnu garanciju odnosno dokaz da raspolaže novcem.

Prijedlog za stečaj mogu povući samo predlagači, a to su radnici i dobavljači.

Šket je rekao da je dug tvrtke Peveca d.o.o Bjelovar oko 600 milijuna kuna, dok joj je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 milijuna kuna.

Na pitanje hoće li radnicima biti isplaćena jedna plaća do Božića, kako je to obećao Zdravko Pevec, Šket je rekao da o tomu ne može špekulirati, ali da u kopiji ugovora stoji da bi se nakon potpisivanja ugovora u roku od 10 dana uplatilo 50 milijuna eura.

Zdravko Pevec nije želio davati izjave novinarima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here