Neto dobit Mercatora upola manja nego lani

20

Grupa Mercator zaključit će ovu godinu s 2,66 milijardi eura neto prihoda od prodaje i s 20,8 milijuna eura neto dobiti

mercator-plaketaGrupa Mercator zaključit će ovu godinu s 2,66 milijardi eura neto prihoda od prodaje i s 20,8 milijuna eura neto dobiti. Prihodi su za dva posto manji nego lani, a neto dobit je prepolovljena, objavljeno je nakon sjednice Nadzornog odbora održane u utorak.

Bila je to teška godina s obzirom na uvjete poslovanje. Obilježile su je negativan gospodarski rast, kreditna kriza i ostale posljedice globalne financijske krize, a sve to negativno je utjecalo na strukturu i opseg potrošnje, kao i na troškove poslovanja i financiranja, navodi se u priopćenju kompanije.

Nadzorni odbor prihvatio je poslovni plan za iduću godinu koji predviđa rast prihoda od 3,6 posto te neto dobit od 21,9 milijuna eura, dok bi bruto novčani tok iz poslovanja (EBITDAR) trebao porasti za 6,4 posto.

Uprava procjenjuje da će ovogodišnje investicije na razini Grupe iznositi 159 milijuna eura, što je u okviru planiranih iznosa, ali upola manje u odnosu na investicije u 2008. godini. U idućoj godini investicije bi trebale pasti za daljnjih 39 milijuna eura, na 120 milijuna eura.

U Mercatoru su najavili da će investicije financirati iz vlastitih izvora, tako da bi neto dug u idućoj godini ostao nepromijenjen.

Krajem ove godine Grupa Mercator zapošljava 21.534 osobe, odnosno 102 manje nego krajem prosinca prošle godine. U idućoj godini broj zaposlenih bi trebao porasti na 22.167 osoba. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here