Otvoren stečaj nad Pevecom

40

pevec-ftd7Stečajni upravitelj Darko Šket će u roku od mjesec dana primati prijave vjerovnika o kojima će se očitovati na ispitnom izvještajnom ročištu koje je zakazano za 9. ožujka

Sutkinja bjelovarskog Trgovačkog suda Branka Pleskalt donijela je odluku o pokretanju stečaja u Pevecu d.o.o. Bjelovar, poduzeću unutar Grupe Pevec koje upravlja sa šest prodajnih centara u Hrvatskoj u kojima je trenutačno zaposleno 428 radnika.

Stečajnim upraviteljem imenovan je dosadašnji privremeni stečajni upravitelj Darko Šket, a on će u u roku od mjesec dana primati prijave vjerovnika o kojima će se očitovati na ispitnom izvještajnom ročištu koje je zakazano za 9. ožujka, istaknula je Pleskalt.

Smatram da je odluka dobra za sve vjerovnike i radnike, jer je samo stečaj koji se otvara brzo onaj koji daje šansu, izjavio je za www.banka.hr Mićo Ljubenko, odvjetnik Pevecovih vjerovnika. Dodao je da je odluka očekivana jer nitko nije mogao vjerovati da će se u roku od par dana javiti ozbiljan strateški ulagač.

Naime, na ročištu održanom prije nekoliko dana vlasnik Zdravko Pevec priložio je kopiju ugovora o ulaganju u Pevec vrijednom 50 milijuna eura koje bi navodno obavila austrijska tvrtka Telog Imobillien iz Klagenfurta.

Stečaj je dobar jer postoji i mogućnost za preustroj kojem bi se oživilo poslovanje. U svakom slučaju ovo je pozitivan primjer jer se postupilo pravovremeno, zaključio je Ljubenko.

Dugovanje bjelovarskog Peveca iznosi 600 milijuna kuna, dok je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 milijuna kuna.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here