Otvorili pa zatvorili Pevec u Bjelovaru

35

pevec-ftd7Iako je tijekom štrajka zatvoreni Pevecov centar u Bjelovaru prije dva dana ipak počeo s radom, jutros je ponovno zatvoren jer su troškovi rada veći od zarade

U dućanu nema grijanja, a i zbog skromnog asortimana robe procijenjeno je da ga nema smisla držati otvorenim.

Sindikalna povjerenica Zora Radetić kazala nam je kako se pokretanje stečaja nad tvrtkom Pevec Zagreb prebacuje na sud u Bjelovaru, gdje je već pokrenut predstečajni postupak za tvrtku Pevec Bjelovar. Prema svemu sudeći, u stečajnom postupku objedinit će se zagrebački i bjelovarski Pevec, kako bi stečaj vodio jedan stečajni upravitelj.

‘Zdravko Pevec više ne vodi igru nego Darko Šket, privremeni stečajni upravitelj. Za dan-dva u dogovoru s Darkom Šketom, stečajnim upraviteljem, procijenit će se hoće li se ipak otvarati dućane do kraja predstečajnog postupka 21. prosinca. Procijeni li se da imamo dovoljno robe za prodaju, otvorili bismo dućan, a preko novog računa isplatili bismo plaće radnicima’, objašnjava Radetić.

Nastavljaju se dežurstva, odnosno čuvanje robe u zatvorenim Pevecovim centrima diljem zemlje. Pevecovi radnici, koji plaću nisu primili već tri mjeseca, od države će dobiti tri minimalne plaće, kada se utvrdi visina potraživanja u stečajnom postupku, a Radetić procjenjuje da će taj postupak potrajati najdulje dva mjeseca.

Financijski iscrpljenim radnicima zasad su pomogli neki gradovi: Slavonski Brod i Županja dali su 1300 kuna tamošnjim radnicima Pevecovog centra.

Iako je to opcija sa slabim izgledima, Pevec ima još desetak dana vremena za pronalazak strateškog partnera. Ukoliko do 24. travnja Pevec ne ishodi garanciju prema dobavljačima za nastavak poslovanja, stečajni postupak bit će definitivno pokrenut.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here