Zdravko Pevec predao sve ovlasti stečajnom upravitelju

63

pevec-i-radnici1Osim utvrđivanja financijske situacije, nužno je započeti s inventurama iz kojih će se sagledati pravo stanje zaliha te preostale robe u trgovinama, istaknuo je stečajni upravitelj

Zdravko Pevec u ponedjeljak je predao sve poslovne i upravljačke ovlasti tvrtke Pevec Bjelovar stečajnom upravitelju Darku Šketu.

Nakon što je na Badnjak u šest prodajnih centara proglašen stečaj, slijedi potanko pročešljavanje stanja u svim prodajnim centrima, kao i đurđevačkom hotelu Picok. Šket naglašava kako je pokraj utvrđivanja financijske situacije, nužno započeti s inventurama iz kojih će se sagledati pravo stanje zaliha te preostale robe u trgovinama.

U stečajnom paketu je prem sadašnjim podacima 428 radnika, s kojima će se otkazati ugovori o radu s otkaznim rokom od 30 dana. Oni će se po potrebi u tom razdoblju pozivati na posao, posebice zaposlenici u računovodstvu, pravnoj i zaštitarskoj službi, te radnici koji će obavljati inventuru.

Darku Šketu predstoji i pregovaranje s potencijalnim dobavljačima kojih je u “zlatna” vremena bilo oko 1.500. O njihovu odazivu, ovisit će i dinamika pozivanja radnika da se vrate na posao. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here