AZTN poziva na primjedbe i mišljenja o Mercatorovom stjecanju kontrole nad Getroom

27

getro-merctor-ftdAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je danas javni poziv za dostavljanje primjedaba i mišljenja vezano uz stjecanje kontrole Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro

Agencija je, naime, 13. siječnja zaprimila prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika, koja nastaje stjecanjem kontrole od strane Mercatora-H nad trgovačkim lancem Getro i to temeljem Okvirnog ugovora o prodaji i zakupu sklopljenog između te dvije tvrtke.

Kako se navodi u javnom pozivu Agencije, u konkretnom slučaju je riječ o horizontalnoj koncentraciji poduzetnika.

Svi zainteresirani svoje primjedbe i mišljenja trebaju dostaviti do 25. siječnja.

U javnom pozivu za dostavu primjedbi i mišljenja objavljenom na web stranici Agencije navodi se da će koncentracija Mercatora-H i Getroa imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na veliko i malo na teritoriju Hrvatske.

Stoga Agencija poziva poduzetnike koji djeluju na tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje, da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim učincima koncentracije Mercatora-H i Getroa na njihovo poslovanje i na tržišno natjecanje.

Poziv se odnosi i na strukovne udruge, udruge poslodavaca i udruge za zaštitu potrošača te sve ostale za koje se može pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na spomenutim tržištima.

Mercator-H primarno obavlja djelatnost trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u nespecijaliziranim prodavaonicama. Osim toga tvrtka obavlja i djelatnost trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo.

Getro između ostalih primarno obavlja djelatnost trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u nespecijaliziranim prodavaonicama. Također obavlja djelatnost trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here