Cadbury prihvatio Kraftovu ponudu

18

kraft-cadbury-ftdKraft je ponudio najstarijem britanskom proizvođaču čokolade 11,5 milijardi funti, a ponuda je konačno prihvaćena: Prije sporazuma vodila se velika bitka u kojoj je Cadbury opetovano odbijao ponude američke kompanije nazivajući ih podcjenjivačkim

Najstariji britanski proizvođač čokolade Cadbury prihvatio je ponudu o preuzimanju američkog prehrambenog diva Kraft Foods, vrijednu 11,5 milijardi funti (19 milijardi dolara).

BBC je objavio da je upravni odbor britanske konditorske tvrtke prihvatio Kraftovu poboljšanu ponudu nakon “cjelonoćnih napetih pregovora”.

U novoj je ponudi američka tvrtka ponudila 840 penija za Cadburryjevu dionicu, u odnosu na prethodno ponuđeni 761 peni. Dioničari britanske tvrtke dobit će i dividendu u visini 10 penija po dionici.

Ponuda uključuje isplatu 500 penija po dionici u gotovini dok će ostatak biti isplaćen u Kraftovim dionicama. Američka će se tvrtka za potrebe financiranja transakcije zadužiti za sedam milijardi funti (11,5 milijardi dolara).

Kraft je u utorak potvrdio da dvije tvrtke trenutno finaliziraju uvjete preuzimanja.

Tom je sporazumu prethodila ogorčena bitka u kojoj je Cadbury opetovano odbijao Kraftovu ponudu, nazivajući je podcjenjivačkom.

Cadbury zapošljava 5.600 ljudi u Britaniji i 40.000 širom svijeta. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here