Đakovština ide u stečaj s preustrojem

17

dakovstina-ftdPosrnula prehrambeno-prerađivačka tvrtka Đakovština ide u stečaj s preustrojem koji će biti otvoren u iduća tri dana, odlučeno je većinom glasova radnika na današnjem skupu zaposlenika

Tako je nakon duge neizvjesnosti odlučeno o daljnjoj sudbini najveće tvrtke đakovačkog kraja čiji su višegodišnji problemi kulminirali krajem prošle godine kada su na površinu isplivale poražavajuće činjenice – tvrtka je više od godinu dana u blokadi u visini od 224 milijuna kuna, ogromne dubioze koje se navode u rasponu od 430 milijuna kuna do milijardu kuna, skladišta bez sirovina i neisplata plaća od listopada za ukupno 527 radnika.

Po riječima regionalnog povjerenika Sindikata poljoprivrede Šime Oreškovića, zahvaljujući pokretanju stečaja s preustrojem tvrtka će poslovati u novom obliku, s ciljem nastavka proizvodnje i zadržavanja što više radnih mjesta.

Na posao u tom slučaju može računati oko 400 radnika, dok oni koji rade na određeno, koji su na dugotrajnim bolovanjima, koji imaju uvjete za mirovinu i druge interese ‘nisu u toj situaciji’, rekao je Orešković te najavio da već danas ide na Trgovački sud u Osijeku sa zahtjevom za pokretanjem stečaja s preustrojem.

I na današnjem se skupu zaposlenika osječka tvrtka Žito navodila kao zainteresirana za ulazak u Đakovštinu kroz zakup imovine i radnika, a interes Žita potvrdio je i njegov vlasnik i direktor Marko Pipunić.

‘Čekamo rasplet situacije, a sada je sve na budućem stečajnom sucu i stečajnom upravitelju. I dalje smatram da ‘Žito’ može osigurati nastavak proizvodnje i posao za 400 radnika’, rekao je Pipunić. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here