Kerum: Ako za 200 milijuna eura nema kupca za moje trgovine, otvorit ću nove

22

Vlasnik Željko Kerum traži 200 milijuna eura za Svoj trgovački lanac, ili kreće u novu ekspanziju

kerum1Vrijednost trgovačkog lanca Kerum iznosi 200 milijuna eura, to je njegova cijena i ispod toga ne idemo – kazao je Željko Kerum ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju, već pomalo iživciran različitim medijskim spekulacijama i nagađanjima o tome što će biti i u kojem će smjeru ići prodaja trgovačkog dijela tvrtke Kerum koja se posljednjih dana, zbog najave o prodaji, našla u središtu zbivanja.

Radnici zaštićeni
– Ako ne postignemo definiranu cijenu od 200 milijuna eura, koja je tržišno korektna, već idućeg mjeseca okrećemo se u totalno drugom pravcu, pa bismo već u veljači krenuli u ekspanziju otvaranja novih trgovina – objasnio je Željko Kerum.

Nije, međutim, htio otkriti pojedinosti nove strategije razvoja njegova trgovačkog carstva. Prije će ipak prihvatiti opciju prodaje trgovačkog dijela tvrtke, kaže Kerum, s obzirom da se njegova sestra Nevenka Bečić i on okreću politici, ugostiteljstvu i konzultantskim uslugama.

– O nekim se detaljima o mojoj firmi – pojasnio je Kerum – krajnje pretenciozno pisalo u posljednje vrijeme. Rijetko se, ili nikako, međutim, spominje kako svoje radnike u dan plaćam na vrijeme, da sve svoje porezne obveze podmirujem na vrijeme i da sam apsolutno fer u plaćanju bankama.

– Žao mi je i da se moji radnici spominju na način kako se u medijima spominju, a ja vam garantiram da oni znaju kakav sam ja i da su na mojoj strani. Oni su zaštićeni i ništa im se loše neće dogoditi, čak ni eventualnom prodajom – veli Željko Kerum.

Napominje i kako u tvrtkama Koteks, Adriatic i Diokom zapošljava gotovo 500 radnika koji ne rade no redovito primaju plaću, a o tome nitko nikada nije rekao ni riječi, na kraju će Kerum. (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here