Mercatoru dopušteno preuzimanje Getroa

21

getro-merctor-ftdNakon stjecanja kontrole Mercatora Hrvatska nad Getroom, ukupni udjel Mercatora na tržištu maloprodaje mješovitom robom u Hrvatskoj iznosit će manje od 10 posto, a Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenila je tu koncentraciju dopuštenom

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenila je dopuštenom koncentraciju nastalu stjecanjem kontrole Mercatora Hrvatska nad Getroom.

Provedbom ove koncentracije poduzetnika Mercator će povećati svoj tržišni udio na tržištu maloprodaje na između 20 posto i 30 posto na području Zagreba, Karlovačke županije, Istarske županije i Dubrovačko-neretvanske županije, dok će na području Brodsko-posavske, Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije njegov tržišni udio iznositi 10 do 20 posto.

Na području Primorsko-goranske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije Mercator će imati manje od 10 posto tržišnog udjela.

Ukupni udjel Mercatora na tržištu maloprodaje mješovitom robom u Hrvatskoj iznosit će manje od 10 posto.

Na tržištu veleprodaje mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo, nakon provedbe koncentracije, Mercator će biti zastupljen s 5 do 10 posto.

Agencija je ocijenila da će provedbom ove koncentracije u maloprodaji na teritoriju Hrvatske doći do daljnjeg jačanja konkurencije što bi trebalo rezultirati većim pogodnostima za potrošače prvenstveno kroz bolju ponudu, niže cijene i veću mogućnost izbora. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here