Otvaraju se Pevecovi centri u Bjelovaru i Zadru

57

pevec-koprivnica-ftdPevecovi prodajni centri u Bjelovaru i Zadru uskoro bi mogli opet otvoriti vrata kupcima, najavio je danas stečajni upravitelj posrnule bjelovarske tvrtke Darko Šket. Bjelovarski Pevec u stečaju ima trgovačke centre u Bjelovaru, Vrbovcu, Zadru, Splitu i Puli te đurđevački hotel Picok, a svih 428 radnika dobilo je otkaz.

– Namjeramo pripremiti plan po kojem bismo opreznim pristupom krenuli s otvaranjem centara. Došlo je do napretka i u Pevecu Zagreb jer je sjedište tvrtke prebačeno u Bjelovar, što je glavni preduvjet za objedinjavanje stečaja zagrebačkog i bjelovarskog Peveca. Radnici u prodajnim centrima zagrebačkog Peveca u neizvjesnosti su već tri mjeseca – ističe Šket.

Radnici u travnju će dobiti tri minimalca i 50 posto otpremnine putem Agencije za osiguranje radničkih potraživanja. Šket se nada kako će se steći uvjeti za otvaranje bjelovarskog prodajnog centra prije isteka otkaznog roka radnicima, a nastojat će da se to dogodi već početkom veljače. U bjelovarskom centru radit će između 40 i 50 djelatnika, a konkretan broj znat će se nakon obavljenih analiza.

U Zadru je pak manja trgovina namještaja smještena u kući u vlasništvu Peveca Bjelovar i ona će raditi dalje, a tamo je zaposleno desetak radnika. U drugim centrima koji su bili u zakupu situacija je prilično neizvjesna. Kod najmodavaca iz Zadra, Splita i Varaždina postoji volja da Pevec nastavi poslovati, odnosno da se zaključe novi ugovori o zakupu.

– Ugovori na određeno vrijeme sklopit će se s radnicima u pratećim djelatnostima poput računovodstva, pravne službe, čuvarske službe i preostalog dijela komercijale, te s radnicima hotela Picok koji uredno radi. Sve u svemu, otprilike 150 djelatnika ćemo definitivno zadržati, a sudbina ostalih ovisit će o sudbini pojedinog centra. Prema pokazateljima kojima raspolažem, zadarski centar poslovao je profitabilno pa očekujem da će taj centar proraditi – napominje Pevecov stečajni upravitelj.

Šket najavljuje kako će u tvrtki postaviti sustave kontrole koji su dosad bili izuzetno labilni, odnosno nisu se pravilno primjenjivali. – Robu su zbog toga iz prodajnih centara otuđivali i trgovci i kupci. Iz mnogo izvora dosad čuo sam da je to pojava koja je ne samo narušavala poslovni rezultat društva nego je loše djelovala u javnosti – zaključuje Šket. (Jutarnji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here