“Preuzimanje” Podravke: Svi demantiraju pregovore

27

podravka-ftd1Potaknuta medijskim napisima o prodaji Podravke Hanfa je u ponedjeljak Zagrebačkoj burzi naložila privremenu obustavu trgovanja tim dionicama. No i iz Atlantica i iz Podravke demantirali su da se provode pregovori o preuzimanju

Potaknuta člankom Jutarnjeg lista naslovljenim “Emil Tedeschi: Gospon Friščić, pošto Podravka? Miroslav Vitković, šef Podravke: Tisuću kuna po dionici!” Hanfa je u ponedjeljak Zagrebačkoj burzi naložila privremenu obustavu trgovanja dionicama Podravke dok javnost ne bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima vezanim uz prodaju društva.

Iz Podravke su na upit Zagrebačke burze odgovorili da društvo ne provodi postupke koji bi se po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava mogli smatrati pregovorima o preuzimanju.

Sličan je odgovor Burza dobila i iz Atlantic grupe: “Naše društvo u ovom trenutku ne provodi postupke koje bi se sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društva, mogli smatrati pregovorima o preuzimanju spomenutog društva”.

Naime, kako se u navedenom članku govori o ponudi za kupnju i pritom ističe cijena trostruko veća od one kojom se trenutno Podravkinom dionicom trguje na Burzi, u Hanfi su zaključili da treba utvrditi vjerodostojnost prenesenih informacija prije nego što se trgovanje nastavi.

“Primanje ponuda za kupnju za relevantnu imovinu” povlaštena je informacija koja se neposredno odnosi na izdavatelja, a koja je cjenovno osjetljiva i može utjecati na cijenu dionice.

No, nije tajna da su u Atlanticu još prije nekog vremena napravili kalkulacije vezane za preuzimanje Podravke. Emil Tedeschi potvrdio je da bi transakciju mogli provesti bez poteškoća, a s velikim dioničarima Podravke o tome se razgovara. Iz Podravkine su pak Uprave i ranije spominjali kako je vrijednost dionice bitno viša od njezine tržišne cijene. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here