Robert Petric: WESTGATE će se isplatiti za 25 godina

80

robert-petricShopping centar WESTGATE najveći je dosad izgrađen u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, a u njega je uloženo čak 270 milijuna eura.

Shopping centar WESTGATE, koji je u studenom prošle godine otvoren u blizini Zaprešića, jedan je od najvećih i najatraktivnijih koji su izgrađeni u Europi. U njemu se nalazi 260 trgovina, 32 restorana i lokala, 4.000 m² dječjega zabavnog parka, a tu su i brojne druge atraktivne ponude za čitavu obitelj. Po svojim karakteristikama i ponudi, WESTGATE se bitno razlikuje od ostalih velikih centara koji su posljednjih godina izgrađeni u Hrvatskoj.

S direktorom Robertom Petricom razgovarali smo o novitetima koje WESTGATE svakodnevno nudi svojim posjetiteljima, a otkrio nam je i neke zanimljivosti i atrakcije koje će se tek naći u njihovoj bogatoj ponudi. Kao što je poznato, u WESTGATE je dosad uloženo oko 270 milijuna eura, a povrat te investicije realno se očekuje u roku od 25 godina.

Što biste naveli kao glavnu karakteristiku shopping centra WESTGATE, a po čemu se on izdvaja od ostalih centara koji su posljednjih godina izgrađeni u Hrvatskoj?

– Imamo najveći zatvoreni ‘Habipark’ za djecu i odrasle koji ima više od 4.000 metara kvadratnih, a boravak u njemu je besplatan. Istaknuo bih i naše klizalište koje je otvoreno kroz cijelu godinu i gdje se, također, ulaz ne naplaćuje. Imamo i razne fontane što je, sudeći prema azijskoj kulturi, jako dobro imati u zatvorenom prostoru te posebne vodopade, slapove, jezerca i slično, a koji čine jednu zasebnu cjelinu unutar WESTGATE-a. Spomenuo bih i tzv. branchni mix, a tu mislim na preko 260 trgovina koje imamo s različitim asortimanom, različitim cijenama, itd.

Možete li izdvojiti neki jedinstveni novitet koji posjetitelji WESTGATE-a mogu vidjeti ili isprobati kod vas, a to isto ne mogu naći drugdje u Hrvatskoj?
– Naravno, izdvojio bih naš  restoran ‘Running sushi’ s karakterističnim azijskim toplim i hladnim specijalitetima, kakav nismo imali prilike dosad vidjeti kod nas. Ta zanimljiva jela specifičnih okusa mogu se vidjeti i odabrati na pokretnim trakama, a po tome je restoran i dobio ime (‘Trčeći sushi’). Od drugih zanimljivosti, imamo ‘American bowling’, koji također ima svoje posebne karakteristike kao jedan od noviteta na ovim prostorima.

Nedavno ste uveli i posebnu autobusnu liniju?
– Pored postojeće autobusne linije koja prometuje na relaciji Autobusni kolodvor Zagreb – WESTGATE uveli smo i autobusnu liniju Podsused-WESTGATE-Podsused, koja je besplatna za sve građane koji nisu u mogućnosti doći do nas vlastitim prijevozom. Autobus vozi redovitom linijom, svakih cca 15-20 minuta.

Možete li navesti neke specifičnosti u ponudi centra, a koje se odnose upravo na ovo doba godine?
– Ranije sam spomenuo ‘Habipark’ i naše klizalište, u kojima djeca i odrasli besplatno mogu nesmetano uživati tijekom dana. Posjetitelji koji u WESTGATE dolaze ponajviše zbog shoppinga, imaju na raspolaganju 260 naših trgovina u kojima su u ovo doba godine aktualne rasprodaje, a one se trenutačno kreću između 10 i 70 posto.

Kako ste zadovoljni posjetom, odnosno, prodajom u ovim danima prije i poslije blagdana, kada ljudi uglavnom kupuju i troše daleko više nego inače?
– Kod nas je proteklih dana bila velika gužva i moram priznati da smo vrlo zadovoljni posjetom i prodajom u WESTGATE-u. Istaknuo bih da smo nedavno, u samo jednom danu, čak premašili brojku od 100.000 posjetitelja.

Koji su Vaši planovi u bliskoj budućnosti, vezani uz nove projekte i sadržaje u WESTGATE-u?
– Naši novi projekti, akcije i događanja koja pripremamo i koja će se odvijati tijekom idućih mjeseci bit će sasvim sigurno najavljena na vrijeme. Već sredinom ovoga mjeseca održat ćemo jedan izbor ljepote, odnosno, izbor za miss Auto-moto sport magazina. U veljači nas očekuje jedna poslovna konferencija, a sličnih projekata, kao i onih većih, imat ćemo puno. Vodimo računa o tome da osmislimo neke nove i drugačije sadržaje za sve naše posjetitelje.

U izgradnju i uređenje WESTGATE-a uloženo je 270 milijuna eura. Kada bi se, prema Vašem mišljenju, taj novac mogao isplatiti?
– Uobičajeno je kod ovako velikih, internacionalnih projekata, očekivati povrat investicije u roku od 25 godina.

Postoji li u Vašem centru još slobodnog prostora, a koji ste eventualno rezervirali za neke nove brandove koji tek trebaju stići u Hrvatsku?
– Tako je. Ostavili smo mjesta za neke nove brandove, za koje očekujemo da otvore svoje trgovine i kod nas jednom kad Hrvatska postane ravnopravna članica EU. Među njima svakako planiramo dovesti poznate brandove kao što su H&M i GAP.

Što biste Vi osobno istaknuli kao najveću specifičnost po kojoj je WESTGATE prepoznatljiv kod nas i u Europi?
Rekao bih da je WESTGATE centar koji se mora doći posjetiti, ponajprije zbog svoga standarda i kvalitete. Pritom mislim na veliki izbor robe i usluga koje nudimo, a posebno smo prepoznatljivi po kulturi ponašanja, higijeni i svemu ostalom. Mogu reći da smo po tim svojim karakteristikama čak među vodećima u Europi. Često nam dolaze i stranci koji se dive jednoj ovakvoj građevini, ne samo zbog njenih dimenzija i dizajna, nego i zbog cjelokupnog koncepta prema kojem je osmišljen WESTGATE. To je ujedno i najveći centar u ovom dijelu Europe i upravo radi tih svojih karakteristika teško ga je usporediti s drugim europskim shopping centrima.

Iz kojih zemalja najčešće dolaze stranci koje ste spomenuli i kakvi su njihovi dojmovi?
– Dolaze iz različitih dijelova Europe, ponajviše iz Austrije, Italije, Mađarske, Češke, a tu su i naši susjedi iz Slovenije. Moram reći da su njihovi dojmovi fenomenalni, zaista su svi oduševljeni ponudom kao i svime što su vidjeli i doživjeli kod nas. (Javno.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here