Delta nije dala ponudu za Mercator

17

delta_holding-logoMada se neslužbeno pričalo da je “u igri“ za kupovinu Mercatora i srpska kompanija Delta, u toj kompaniji to demantiraju. Istovremeno najveća slovenska banka NLB je priopćila kako je malo vjerojatno da će prodati svoj udio u lancu Mercator

ako je više puta do sada potvrdila zainteresiranost za kupovinu najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora, i to smatra strateškim korakom u širenju i povezivanju svoje maloprodaje u regiji, srpska Delta nije dala ponudu za kupovinu dionica, pišu u petak beogradski Novosti.

U toj kompaniji objašnjavaju da nisu zainteresirani za udio koji je ponuđen u tom lancu. Inače, slovenski mediji pišu da je najbolju ponudu za kupovinu 36 posto dionica Mercatora dao hrvatski Agrokor.

Osim toga i najveća slovenska banka NLB je priopćila kako je malo vjerojatno da će prodati svoj udio u lancu Mercator. Ocjenjujući ponude koje je podnijelo osam potencijalnih kupaca kao “neimpresivne”, predsjednik NLB Božo Jasović izjavio je da “ne vidi baš veliku šansu za uspješno okončanje transakcije”. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here