Dušan Zorko: Ako Agrokor nudi 195 eura, ozbiljno ćemo razmisliti

9

dusan-zorko-ftd2

Dušan Zorko, izvršni direktor Pivovarne Laško, je kazao da neće previše razmišljati o prodaji dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca ako će se najbolje ponude kretati oko 130 eura za dionicu, prenosi agencija STA. Zorko je također rekao da banke koje su vlasnice većinskog udjela u Pivovarni Laško dionice te kompanije u bližoj budućnosti neće prodavati.

Zorko je ponovio da grupa Pivovarna Laško, čiji dug iznosi oko 450 milijuna eura, namjerava prodati svu imovinu koja nije u skladu s njezinom osnovnom djelatnošću, uključujući i udjele u Mercatoru, Premogovniku Velenju, te listovima Večer i Delo.

Podsjetimo, dvije su slovenske banke u većinskom vlasništvu države – Nova Ljubljanska banka i Banka Celje objavile u ponedjeljak da odustaju od prodaje svojih 15 posto dionica Mercatora, jer nisu zadovoljne prispjelim neobvezujućim ponudama. Te banke formalno nisu dio konzorcija od šest banaka koje drže 21 posto dionica Mercatora i za koje postupak prodaje udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu vodi tvrtka Arkas.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here