Fond nudi izvoznicima pića zajam za nove deklaracije

9

ambalazni-otpadFond je obavijestio izvoznike da više ne smiju na proizvode stavljati iznos povratne naknade, a oni to pokušavaju izbjeći zbog troška

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kani olakšati poslovanje izvoznicima pića i napitaka te mliječnih proizvoda ako trenutačno ne mogu isfinancirati trošak novih izvoznih deklaracija, potvrdio je Poslovnom dnevniku Vinko Mladineo, direktor Fonda. Sporan je trošak u toj industriji nastao krajem 2009. godine.

Povećani troškovi Fond je obavijestio desetke proizvođača da više ne smiju na izvoznim proizvodima stavljati iznos povratne naknade od pola kune, a oni to pokušavaju izbjeći zbog troška. “Pozivam da se jave sve tvrtke koje zbog krize i recesije imaju problema s ulaganjem u nove deklaracije proizvoda za izvoz u odnosu na one za hrvatsko tržište. Izvoznike možemo pomoći nepovratnom subvencijom dva posto kamata na kredite banaka ili beskamatnim kratkoročnim zajmom Fonda”, kaže Mladineo. Ponuda financijske pomoći doduše neće izvoznike lišiti povećanih rashoda. S tim u vezi Mladineo poručuje da Fond neće odustati od nakane da industrija unaprijedi sustav gospodarenja ambalažnim otpadom. (Poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here