Hrvatskim vinima otvorena vrata belgijskog tržišta

17

agrokor-akademija-ftdTvrtka Agrokor Vina u utorak je s Akademijom vina, sommelierskom školom ‘Ter Duinen’ iz Belgije i AC Wines, uvoznikom i distributerom hrvatskih vina za područje Beneluxa potipisala sporazum o suradnji.

Na potpisivanju sporazuma te predstavljanju izabranih hrvatskih vina, uz same potpisnike te Antonija Garciju, atašea (economic and commercial attaché) belgijske Vlade, gostovalo je oko 20 sommeliera iz Belgije.Škola “TER DUINEN” najstarija je i najpoznatija škola sommeliera na području Beneluxa. Većina šefova vrhunskih restorana na području Beneluxa završili su upravo spomenutu školu, a za njezinu prepoznatljivost u cijelom svijetu zaslužan je dugogodišnji servis koji obavlja za belgijsku kraljevsku obitelj. Akademija vina ovom suradnjom otvara nova vrata hrvatskim vinima u Belgiji, državi koja je u svijetu najpoznatija destinacija za lansiranje novih vina. Sporazum su potpisali Đuro Horvat , direktor Agrokor vina, Lothior Frans, predstavnik škole Ter Duinen i Kristofer de Sterck, izvršni direktor AC Wines.

Akademija vina osnovana je potkraj 2009. godine s ciljem podizanja kulture stola kao dijela opće kulture i kao mjesto susreta ljubitelja vina.  Agrokor vina kao lider u hrvatskoj vinskoj branši preuzeo je osnivanjem Akademije vina iznimno važnu obvezu promicanja Hrvatske kao vinarske zemlje, kao i obrazovanja potrošača.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here