Lidl Hrvatska: Sporne sireve nismo imali u svom asortimanu

59

Trgovački lanac Lidl Hrvatska oglasio se jučer priopćenjem u kojem navodi da na hrvatskom tržištu u svom asortimanu nije imao sireve koje njemački Lidl povlači iz trgovina u nekoliko zemalja.

lidl-sir“Trgovački lanac Lidl povlači iz prodaje dvije vrste sira, austrijskog proizvođača Prolactal, Hartberg. S obzirom da su ti sirevi u trgovinama bili dostupni samo na tržištima Njemačke, Češke i Slovačke, povlačenje se odnosi – samo – na tržišta spomenutih zemalja. Što se tiče hrvatskog tržišta, Lidl sporne sireve nije niti imao u svom asortimanu. S obzirom da Hrvatska još nije članica Europske unije, apsolutno svi mliječni proizvodi koje Lidl uvozi podliježu vrlo detaljnim kontrolama kvalitete od nadležnih institucija”, stoji u priopćenju.

Njemački Lidl je prvu obavijest o povlačenju dvije vrste sira austrijskog Prolactala Reinhardshof, Harzer Käse i Reinhardshof, Bauernhandkäse mit Edelschimmel objavio krajem siječnja. U analizama tih sireva potvrđene su povišene vrijednosti bakterije listerija koja može biti opasna po život. Mediji navode kako je konzumiranje tih sireva dovelo do najmanje dva smrtna slučaja u Njemačkoj i četiri u Austriji.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here