Pokrenut stečaj Peveca Zagreb

27

pevec-ftd7Sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt donijela je danas odluku o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec Zagreb, koja je blokirana još od 15. listopada prošle godine u iznosu od 225 milijuna kuna.

Pevec Zagreb ima osam prodajnih centara i 726 zaposlenih, a dug radnicima, koji nisu primili plaće još od rujna, iznosi oko 12 milijuna kuna.Ispred suda se okupilo pedesetak nezadovoljnih radnika iz Slavonskog Broda, Kutine, Zagreba i Koprivnice koji su izviždali Zdravka Peveca pri ulasku i izlasku iz zgrade suda, te izrazili zadovoljstvo proglašenjem stečaja.Privremeni stečajni upravitelj Peveca Zagreb Darko Šket rekao je novinarima kako ukupni dug tvrtke dosiže oko 1,1 milijardu kuna a točan bi se iznos trebao doznati kad vjerovnici prijave sva potraživanja. Knjigovodstvena imovina također je u iznosu ukupne zaduženosti, dok 300 milijuna kuna iznose dugovanja unutar grupe Pevec koja se neće moći naplatiti.

Šket je najavio da će Pevecov bjelovarski prodajni centar biti otvoren 19. veljače, a zadarski sredinom ožujka.Nakon izlaska iz sudnice Zdravko Pevec izjavio je da ne odustaje od spašavanja tvrtke ustvrdivši kako ima stranog strateškog partnera koji je upoznat sa stanjem u tvrtki Pevec, i u Hrvatskoj i u inozemstvu.Na pitanje novinara o kome je riječ rekao je da će mediji “biti na vrijeme obaviješteni”. Dodao je kako ne mora on biti jedini vlasnik tvrtke, a cilj mu je opstanak tvrtke i očuvanje radnih mjesta.Sindikalni povjerenik Željko Klaus, koji je zastupao dio Pevecovih radnika, izrazio je zadovoljstvo proglašenjem stečaja jer time prestaje agonija radnika. Sada će dio radnika moći nastaviti s radom u tvrtki u stečaju, a dio će dobiti naknadu za nezaposlenost. Stečajni postupak Pevec Bjelovara sa šest centara i 427 zaposlenih otvoren je još potkraj prošle godine. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here