Trenton bi zaposlio radnike posrnulog SMS-a

50

Donedavno najljući mladinićev suparnik, oglasio radna mjesta za koja prednost imaju uposlenici SMS-a

trenton-maslineTračak nade za radnike SMS-a, nad kojim je splitski trgovački sud prije nekoliko dana pokrenuo stečajni postupak, inicirao je ovih dana donedavno njegov najljući protivnik, splitski Trenton, odnosno vlasnici Lada i Davor Karninčić, koji su ovog tjedna na Zavodu za zapošljavanje oglasili tri radna mjesta s naznakom da prednost pri zapošljavanju imaju upravo radnici SMS-a.

Iako za početak traže tri radnika i to tehnologa, radnika na liniji za punjenje ulja i promotora prodaje vlasnici Trentona, koji su prije šest mjeseci preuzeli i Dalmed uz povećani obujam posla, kažu da u planu imaju zapošljavati još radnika, uz prednost onih iz SMS-a. Želimo potkovane radnike koji su radili na sličnim poslovima oko maslina, ulja i ribe, a radnici SMS-a imaju iskustva pa ne vidim razloga zašto ih ne zaposliti – veli Lada Karninčić.

S obzirom da se Trenton prije dva mjeseca s trogirske lokacije preselio na TTTS, gdje se nalaze i Dalmedovi pogoni, radnici, kaže Karninčić, cirkuliraju iz jedne u drugu tvrtku po potrebi, a i Dalmed proizvodi više, pa im je rastom prometa potrebno i više radnika za proizvodnju ulja.

Nakon preuzimanja Dalmeda, koje je i došlo u najgore doba, neko su vrijeme radili bez zarade, no stvari su se malo pomalo posložile, promet raste, a Dalmedova proizvodnja uvrštena je i u nekoliko domaćih i stranih trgovačkih lanaca na području Hrvatske, pojašnjava Karninčić.

Startali smo s jednim kupcem nakon preuzimanja Kauflandom, a sad ih je desetak. Mjesečno se proizvodi deset tona meda, a procjenjujemo do kraja godine između 150 i 200 tona meda – veli Lada Karninčić.

Iako su se stvari otkad je kriza počela ipak malo pomaknule s mrtve točke, još je najgore s neplaćanjima i nelikvidnošću, kaže Karninčić, kojima su dospjela potraživanja tri puta veća od dugovanja pa zbog drugih moraju ulaziti u minuse i “crvenjeti se” pred ostalima. Nelikvidnosti će biti dok država ne počne plaćati svoje dugove nakon toga možemo očekivati i podmirivanje dugova privatnog sektora. (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here