Zadnji dan za podnošenje ponuda za Mercator

6

U Sloveniji je danas praznik, tako da će banke, koje su na prodaju ponudile 36 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, zaprimljene ponude ponude razmatrati u utorak, a prodajni postupak bi trebao biti zaključen najkasnije u lipnju, piše slovenski list Dnevnik

mercator-plaketaGrupa banaka koja na prodaju ponudila ukupno 36 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercator još danas očekuje neobvezujeće ponude za dionice koje su donedavno pripadale mariborskom Infond Holdingu i koparskom Istrabenzu.

U Sloveniji je danas praznik, tako da će zaprimljene ponude razmatrati u utorak, a prodajni postupak bi trebao biti zaključen najkasnije u lipnju.

“Ponude će stići u zadnji čas, nitko ih ne neće slati ranije“, odgovorio je na pitanje kakav je interes za kupnju dionica Mercatora Uroš Marter, direktor tvrtke Arkas, koja u ime Banke Koper, Unicredita, Gorenjske banke, Nove Kreditne banke Maribor, Abanke i Hypo banke posreduje pri prodaji 21 posto dionica, navodi slovenski list Dnevnik.

Preostalih 15 posto dionica ponuđenih na prodaju u vlasništvu su Nove ljubljanske banke i Banke Celje, koje formalno nisu dio konzorcija, ali koordinariju prodajne aktivnosti s Arkasom.

Marter je ranije rekao da je zanimanje za dionice Mercatora poprilično. Čini se da je riječ prije svega o investicijskim fondovima i trgovačkim kompanijama koje posluju u regiji jugoistočne Europe, piše Dnevnik te navodi da je za kupnju zainteresirana i Kapitalska družba, koja je bila vlasnica Mercatora, a u rujnu 2005. prodala je svoj 15,34-posotoni udjel Istrabenzu.

Mogući kupci s predstavnicima kompanije sastali su se 21. siječnja. Na sastanku ih je sudjelovalo 19, a uprava Mercatora upoznala ih je s bitnim informacijama o poslovanju, strategijom i tržišnim položajem grupe Mercator. Potencijalni kupci razgledali su tom prilikom i Mercatorove trgovine.

Većina banaka koje su odlučile prodati vlasničke udjele u Mercatoru preuzele su te dionice kao jamstvo za kredite koje mariborsko investicijsko društvo Infond Holding više nije moglo otplaćivati. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here