Delo: Četiri finalista za Mercator, Agrokor otpao!?

44

Ljubljanski dnevnik Delo neslužbeno saznaje kako su u sljedeći krug za kupnju 15 posto udjela u vlasništvu Mercatora ušle tvrtke Mid Europa, Warburg Pincus, Bain Capital i Advent International

mercator-vukovarskaU uži izbor možebitnih financijskih investitora u najveći slovenski trgovački lanac Mercator su Mid Europa, Warburg Pincus, Bain Capital in Advent International, piše danas ljubljansko Delo.

Banke koje prodaju udio u Mercatoru su užu listu dobile kako bi je potvrdile, zatim će poslati zamolbu Upravi na čelu sa Žigom Debeljekom da im dozvoli dubinsko snimanje kompanije.

Inače, same banke trenutno šute o ozbiljnosti svoje namjere da prodaju udio u slovenskom lancu, a službeno su već odstupile NLB i Banka Celje. Udio koji se trenutno nudi je pao s 36,3 posto na 15 posto koliko drži šest preostalih banaka, a o povlačenju razmišljaju u Abanci i Novoj Kreditnoj banci Maribor.

Kako piše Delo pozivajući se na neslužbene informacije, neke slovenske banke su dale do znanja kako su spremne ostati srednjoročne vlasnice dionica Mercatora. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here