Dok kupujete kruh, dignite kredit i osigurajte ljubimca

71

maloprodaja-trgovina-ftd1Kako je svaki kupac bitan, trgovci pronalaze brojne usluge kako bi ih privukli, a najdalje je u svemu otišao britanski Tesco

Supermarketi nisu više nisu samo mjesta gdje potrošači odlaze po kruh i druge prehrambene artikle. Svjetski trgovački lanci, poput britanskog Tesca i američkog Wal-Marta, kupcima na jednome mjestu nude doslovno sve: od plaćanja računa, mogućnosti dobivanja kredita, štednje, preko kupnje plina i struje od najpovoljnijih dobavljača, do kupnje benzina na crpkama tik do tih centara.

Domaći zaostaju
Hrvatski trgovci definitivno kaskaju za ponudom svjetskih trgovaca, a u začecima su još uvijek usluge kupnje preko interneta ili plaćanje računa, što je uveo Konzum.

U borbi za svakog kupca trgovci svakodnevno smišljaju nove usluge s jednim ciljem, vezati potrošača za sebe i ponuditi mu na jednome mjestu sve ono što mu je za život potrebno. Otišlo se tako daleko da u supermarketu možete osigurati svoje kućne ljubimce, kupiti lutriju ili turistički aranžman, ali i dogovoriti životno i zdravstveno osiguranje.

U brojnim uslugama najdalje je otišao Tesco. Najavio je, primjerice, da do kraja 2010. godine planira lansirati usluge hipotekarnih kredita. Strategija je fokusiranje na lojalne Tescove klijente – osigurati im dobru uslugu, s jednostavnim, neposrednim, transparentnim proizvodom, izjavio je izvršni direktor Tesco Bank Benny Higgins. Higgins ističe da Tesco ima više od šest milijuna klijenata i drži oko osam posto britanskog tržišta kreditnim karticama. Kriza i borba za svakog kupca natjerala ih je na brzu reakciju, a naglašavaju da sada žele uvesti još više usluga. (Jutarnji.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here