Dubravka Marijanović ponovno predsjednica Zajednice proizvođača i veletrgovaca sredstvima za pranje, čišćenje i kozmetike HGK

126

Na izbornoj skupštini Zajednice proizvođača i veletrgovaca sredstvima za pranje, čišćenje i kozmetike HGK održanoj 12. ožujka u HGK za predsjednicu Zajednice ponovno je izabrana Dubravka Marijanović iz Saponije d.d. iz Osijeka, za zamjenika predsjednice dr. sc. Srđan Lisac iz Procter&Gamblea d.o.o. iz Zagreba, a izabrani su i članovi Vijeća Zajednice.

hgk_logoOd lipnja 2006. godine Zajednica je članica Međunarodnog udruženja proizvođača sapuna, deterdženata i sredstava za održavanje čistoće A.I.S.E. U suradnji s A.I.S.E. uspješno je proveden projekt Eurocompact – stavljanja na tržište RH kompaktiranih deterdženata (u projektu su sudjelovali: Saponia, Labud, P&G i Henkel). Zajednica je sudjelovala u organizaciji Generalne skupštine i Foruma Međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i sredstva za čišćenje A.I.S.E. u Cavtatu. U suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi članovi Zajednice sudjelovali su u izradi Pravilnika o deterdžentima i Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti predmeta široke potrošnje odnosno kozmetike. Zajednica je dostavila svoje primjedbe i prijedloge u vezi sa Zakonom o vodama.

Dubravka Marijanović je naglasila da će se u narednom razdoblju nastaviti suradnja s nadležnim institucijama te međunarodnim i domaćim strukovnim udrugama. Kontinuirano će se analizirati stanje tržišta odnosno pratiti gospodarska kretanja kako bi se poboljšalo poslovanje. Nastavit će se s aktivnostima u obrazovanju s posebnim naglaskom na upoznavanju i prilagodbi zakonodavstvu EU. Sustavno će se promovirati ta industrijska grana u zemlji i inozemstvu. Angažman u radu Zajednice uključuje i razmjenu znanja te iskustava, što je vrlo važno pri rješavanje konkretnih poslovnih problema.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here