Konzum istiskuje male dioničare Centroprometa

42

U obavijesti koju je Konzum objavio na Zagrebačkoj burzi se navodi da je 8. prosinaca prošle godine održana izvanredna Glavna skupština Centroprometa Varaždin na kojoj je donešena odluka o istiskivanju manjinskih dioničara te tvrtke

konzumTrgovački lanac Konzum izvijestio je da je postao jedini dioničar sa stopostotnim udjelom u varaždinskoj tvrtki Centropromet te da će se isplata primjerene otpremnine svim manjinskim dioničarima izvršiti u ponedjeljak.

U obavijesti koju je Konzum objavio na Zagrebačkoj burzi se navodi da je 8. prosinaca prošle godine održana izvanredna Glavna skupština Centroprometa Varaždin na kojoj je donešena odluka o istiskivanju manjinskih dioničara te tvrtke.

Kako ta odluka Glavne skupštine nije pobijana u roku u kojem se to moglo učiniti, Trgovački sud u Varaždinu je 2. ožujka 2010. donio rješenje kojim se sve dionice manjinskih dioničara prenose na glavnog dioničara – Konzum, čime taj trgovački lanac postaje jedini dioničar društva Centropromet sa stopostotnim udjelom u temeljnom kapitalu varaždinske tvrtke.

Konzum izvješćuje sve manjinske dioničare da će se isplata primjerene otpremnine izvršiti u ponedjeljak na tekuće račune koje su dostavili društvu, navodi se u obavijesti.

Konzum je do sada imao udio od 96,9653 posto u temeljnom kapitalu Centroprometa, a krajem listopada prošle godine najavio je Glavnu skupštinu i donošenje odluke o istiskivanju manjinskih dioničara.

U toj je obavijesti Konzum najavio da će manjinskim dioničarima isplatiti primjerenu otpremninu u iznosu od 630 kuna za svaku otplaćenu i neopterećenu dionicu Centroprometa. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here