Kraft pod istragom zbog preuzimanja Cadburyja

33

kraft-midiBritanski regulatori pokrenuli su istragu nad američkim prehrambenih divom Kraft Foods zbog sumnje da je u nastojanju da preuzme britansku tvrtku Cadbury obmanjivao zaposlenike i ulagače, prenosi list Wall Street Journal, pozivajući se na dobro upoznate izvore.

Podsjetimo, Kraft je u siječnju dogovorio preuzimanje Cadburyja za oko 18,4 milijarde dolara. Britanski Panel za preuzimanja i spajanja istražuje izjave dužnosnika Krafta o Cadburyjevoj tvornici slatkiša Somerdale nedaleko Bristola, piše Wall Street Journal.

Naime, u početnoj ponudi za preuzimanje Kraftovi su čelnici naveli da će ona nastaviti s radom. Cadbury je pak objavio da će je zatvoriti i preseliti radna mjesta u Poljsku. U veljači je američka tvrtka donijela odluku o zatvaranju te tvornice najkasnije do 2011. godine.

Čelnici Krafta bit će krajem ožujka pozvani da dadu iskaz pred parlamentarnim povjerenstvom koje provodi saslušanja vezana uz to preuzimanje, prenosi nadalje Wall Street Journal. Kraft nije bio dostupan za komentar. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here