Margo IQ – pokrovitelj ovogodišnjeg Tjedna mozga

65

Margarinski namaz Margo IQ obogaćen je omega 3 masnim kiselinama (DHA, EPA i ALA) koje imaju važnu ulogu u svim misonim procesima, pamćenju i koncentraciji

margo-iq-250g1Važan dio našeg mozga čine masnoće, od čega je približno trećina masne kiseline, njihove velike količine prisutne su i u najaktivnijim dijelovima mozga odgovornom za procese razmišljanja i pamćenja.

Zvijezdin Margo IQ, obogaćen je omega 3 masnim kiselinama (DHA, EPA i ALA), stoga ne čudi njegovo pokroviteljstvo ovogodišnjeg Tjedna mozga, posvećenog promicanju i popularizaciji tema vezanih uz mozak i živčani sustav.

Deveti Tjedan mozga, obilježava se od 15. do 21. ožujka u organizaciji Hrvatskog instituta za istraživanja mozga Medicinskog fakulteta i Hrvatskog društva za neuroznanost, kao dio međunarodne inicijative pod nazivom Brain Awareness Week.

U svim većim hrvatskim gradovima, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu održat će se predavanja, prezentacije i forumi a kako bi baš svi mogli saznati nešto novo o mozgu dio programa će biti prilagođen djeci osnovnoškolskog uzrasta.

U četvrtak, 18. ožujka, dr.sc. Darija Vranešić Bender će u predavanju “I misao treba energiju” na zanimljiv način približiti činjenice o mozgu i prehrani, nutrijentima važnim za funkcije mozga te ulozi DHA i EPA a sve to popraćeno smjernicama o prehrani u svrhu očuvanja funkcije mozga. Predavanje će se održati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Šalata 3b u 12 sati.

Margarinski namaz Margo IQ obogaćen je omega 3 masnim kiselinama (DHA, EPA i ALA) koje imaju važnu ulogu u svim misonim procesima, pamćenju i koncentraciji. Brojna znanstvena istraživanja potvrđuju pozitivan utjecaj omega 3 masnih kiselina na razvoj mozga djece, bolje pamćenje, koncentraciju te općenito bolje kognitivne funkcije svih dobnih skupina. Uz adekvatan omjer masnoća, Margo IQ sadrži i vitamine A, D i E što ga čini idealnim izborom za zdrav doručak koji će upotpuniti zdravu i balansiranu prehranu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here