Meggle Hrvatska distribuciju svojih gotovih proizvoda prepušta Ricardu

128

megle-ricardo-ftdOd 1. travnja Meggle Hrvatska d.o.o. ukida distribuciju gotovih proizvoda u kojoj je radilo deset vozača, od kojih će šest prijeći k novom poslodavcu u osječku tvrtku Ricardo, dok će četiri vozača s najdužim stažom (svi preko 10 godina) biti preraspoređena u druge odjele, gdje se za to ukazala potreba. Doznajemo to od Sanje Šijanec, voditeljice odjela razvoja ljudskih potencijala i odnosa s javnošću u Meggle Hrvatska d.o.o.

Šijanec podsjeća da je to bilo najavljeno još u svibnju prošle godine kada su dio transporta, koji se bavi dovozom mlijeka dali u outsource tvrtki Folding d.o.o.
– U Folding d.o.o. tada je prešlo 20 vozača, a Meggle Hrvatska d.o.o. ugovorom im je osigurala godinu dana socijalnog mira, odnosno identične uvjete onima koje su imali kod nas. Još je tada Marjan Vučak, predsjednik Uprave, najavio da ćemo u budućnosti iz poduzeća izdvojiti i drugi dio transporta – distribuciju gotovih proizvoda, čim se za to stvore preduvjeti. Kako su ti preduvjeti krajem 2009. godine stvoreni, početkom ove godine raspisali smo natječaj za uslugu distribucije gotovih proizvoda u regiji Slavonije, a na koji su se javila dva vanjska ponuđača kao i neki od naših vozača. Na natječaju je najbolja ponuda bila ona tvrtke Ricardo d.o.o., koja već obavlja za nas i nacionalnu distribuciju gotovih proizvoda – kaže Šijanec.

U Meggleu vjeruju da će ovakav način rada pridonijeti toliko potrebnom optimiziranju troškova, no i restrukturiranju samog poslovanja jer se kao prerađivač okreću isključivo svom core businessu. – Usluge, koje do sada nismo imali na raspolaganju od vanjskih ponuđača u Hrvatskoj, te smo ih zbog toga morali sami formirati, u ovom trenutku jednostavno moramo prepustiti tvrtkama specijaliziranim za pojedini oblik usluge kako bismo bili efektivniji i mnogo efikasniji, kaže Šijanec. (Z.Rupćić)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here